22 aug 2014 09:44

23 jan 2015 15:48

Finalklart för fyraåringarna

RIDSPORT:

Stortävlingen Champion of the Youngsters andra dag innebar att 33 fyraåringar kvalat in sig till lördagens finalhoppning.

Alla fyraåringar som var dubbelt felfria genom de två kvalomgångarna har kvalificerat sig till lördagens final och bland dem finns Johanna Sundberg, Grevagårdens RF, på Rocket Queen Ridge, Esther Philippa Nicolaissen, Skaraborgs FK, på Eminem, samt två ryttare från Skaraortens RF – Erika Andersson på Makadame och Magnus Österlund på Ruffiano S (SWB).

Under torsdagen inleddes även kvalhoppningar för 6- och 7-åriga hästar, ett kval som avslutas under fredagen tillsammans med det för 5-åriga.

Den sista kvalhoppningen fick flyttas in på grund av mörkret och Helena Holm, tävlingsledare för tävlingen som av ryttarna utsågs till årets tävling 2013, börjar känna av att den fem år gamla tävlingen växt sig stor.

– Vi har nog lite växt ur vår kostym i år fortsätter hon. Det är något för många hästar och lastbilar. Vi kompisar som startade tävlingen för fem år sedan kunde ju inte ana att den skulle bli så här populär och nu vänder vi ut och in på oss för att så många som möjligt ska få delta. Men i år blev det några för många, säger hon i ett pressmeddelande.

Alla fyraåringar som var dubbelt felfria genom de två kvalomgångarna har kvalificerat sig till lördagens final och bland dem finns Johanna Sundberg, Grevagårdens RF, på Rocket Queen Ridge, Esther Philippa Nicolaissen, Skaraborgs FK, på Eminem, samt två ryttare från Skaraortens RF – Erika Andersson på Makadame och Magnus Österlund på Ruffiano S (SWB).

Under torsdagen inleddes även kvalhoppningar för 6- och 7-åriga hästar, ett kval som avslutas under fredagen tillsammans med det för 5-åriga.

Den sista kvalhoppningen fick flyttas in på grund av mörkret och Helena Holm, tävlingsledare för tävlingen som av ryttarna utsågs till årets tävling 2013, börjar känna av att den fem år gamla tävlingen växt sig stor.

– Vi har nog lite växt ur vår kostym i år fortsätter hon. Det är något för många hästar och lastbilar. Vi kompisar som startade tävlingen för fem år sedan kunde ju inte ana att den skulle bli så här populär och nu vänder vi ut och in på oss för att så många som möjligt ska få delta. Men i år blev det några för många, säger hon i ett pressmeddelande.