22 aug 2014 06:00

23 jan 2015 15:48

Inför IK Gauthiod–Skövde KIK

Skövde KIK har visat fin form efter sommaruppehållet. Nästa test blir bortamötet med Gauthiod på fredagskvällen.

Faktum är att senaste gången Skövde släppte in mål i seriespelet är den 2 juni i 1–1-matchen mot Vara. Efter uppehållet har Skövde plockat sju av nio poäng och alltså hållit nollan i alla tre matcherna.

– Vi har fått lite revansch mot de lag vi hade lite svårt mot i våras. Även om vi har presterat lite sämre fotboll i uppstarten jämfört med slutet på våren så är det ändå ett styrkebesked att vi tar tillbaka poängen som vi tappade mot de här lagen i våras, säger tränaren Mikael Haglund.

Han har själv varit bortrest på jobb i veckan och har, när vi samtalar, inte full koll på hur laget sett ut eller hur träningarna varit de senaste dagarna. Men han är i alla fall på det klara med att laget ligger på säker mark i tabellen och öppnar därför för att börja rotera lite i laget.

– Egentligen finns det två sidor. Dels är det roligt att ge de yngre tjejerna erfarenhet i division 1, samtidigt är vi på en bra position i tabellen och vill försöka hamna så högt upp som möjligt när året är slut. Men det blir ju någon eller några som får prova på givetvis, säger han.

Sandra Krantz saknas fortfarande med sin bristning i låret, men på plussidan ser Iris Kadric ut att vara på väg mot comeback efter sin lårskada.

– Jag hoppas att hon inom kort kan börja i vårt U-lag för att få känna på matchspel och så snart som möjligt ta plats i division 1-gänget. Jag tror inte det är så långt borta nu, säger Haglund.

Faktum är att senaste gången Skövde släppte in mål i seriespelet är den 2 juni i 1–1-matchen mot Vara. Efter uppehållet har Skövde plockat sju av nio poäng och alltså hållit nollan i alla tre matcherna.

– Vi har fått lite revansch mot de lag vi hade lite svårt mot i våras. Även om vi har presterat lite sämre fotboll i uppstarten jämfört med slutet på våren så är det ändå ett styrkebesked att vi tar tillbaka poängen som vi tappade mot de här lagen i våras, säger tränaren Mikael Haglund.

Han har själv varit bortrest på jobb i veckan och har, när vi samtalar, inte full koll på hur laget sett ut eller hur träningarna varit de senaste dagarna. Men han är i alla fall på det klara med att laget ligger på säker mark i tabellen och öppnar därför för att börja rotera lite i laget.

– Egentligen finns det två sidor. Dels är det roligt att ge de yngre tjejerna erfarenhet i division 1, samtidigt är vi på en bra position i tabellen och vill försöka hamna så högt upp som möjligt när året är slut. Men det blir ju någon eller några som får prova på givetvis, säger han.

Sandra Krantz saknas fortfarande med sin bristning i låret, men på plussidan ser Iris Kadric ut att vara på väg mot comeback efter sin lårskada.

– Jag hoppas att hon inom kort kan börja i vårt U-lag för att få känna på matchspel och så snart som möjligt ta plats i division 1-gänget. Jag tror inte det är så långt borta nu, säger Haglund.

Truppen

Skövde KIK: Sara Fröjd, Amanda Bergsten, Amanda Johansson, Hanna Fredell, Besmira Morina, Alexandra Rozenkrants, Filippa Plantin, Helene Sundberg, Lovisa Olsson, Amanda Yammine, Emma Sandsjö, Anna Sellhed, Olivia Johansson, Lisa Pettersson, Cecilia Persson, Anna Tiberg, Lovisa Lindqvist.

Tre senaste matcherna

Gauthiod: Falköping (b) 2–1, Vallen (h) 3–0, Rössö Uddevalla (h) 2–4.

Skövde: Vallen (b) 1–0, Rössö Uddevalla 4–0, Sil (h) 0–0.

Kommentar: Gauthiod har två raka segrar mot kollegor i botten av tabellen. Skövde har inte förlorat efter uppehållet och har hållit nollan i de tre senaste matcherna.

Övriga matcher

22/8: Mariestad Bois–Sil. 23/8: Falköping–Lidköping, Stångenäs–Rössö Uddevalla, Skoghall–Vallen, Holmalund–Vara.