23 aug 2014 10:00

23 jan 2015 15:48

Inför Skövde AIK–Kristianstads FF

Två tunga uddamålsförluster i seriespelet och mardrömsförlust i cupen i onsdags. Men Skövde AIK-tränaren Charbel Abraham är vid gott mod.
– Bortsett sista tio mot Varberg så har det sett väldigt bra ut i de två senaste matcherna, säger han.

4–2 blev 4–5 under matchens sista minuter och Skövde fick snöpligt respass ur Svenska cupen. På något sätt en förlust symptomatisk för hela SAIK-säsongen som på 15 seriematcher endast inbringat nio poäng.

– Tabellen ljuger ju inte, vi är fullt medvetna om hur det ser ut. Vi har ändå sju poäng upp till rätt sida strecket och matcherna blir färre och färre och skulle avståndet öka ytterligare ser det än mörkare ut, säger Abraham.

Prestationsmässigt är ändå SAIK-tränaren nöjd med hur det har sett ut på sistone och Vandinhos debut med två mål och en målgivande passning bådar gott inför hösten.

– Mot Varberg gör vi ändå fyra mål och skapar flera chanser till att göra ytterligare mål mot ett superettanlag som normalt sett är väldigt tajt. Vandinho har kommit in och levererat direkt och höjt hela laget egentligen.

Skövde har samtliga spelare i träning och kan mönstra starkast möjliga lag mot Kristianstad som ligger i mitten av tabellen i något av ett ingenmansland. Söderettans tabelljumbo har lagt den hemska onsdagsmatchen bakom sig och siktar på seger på söndag.

– Vi hade ett bra snack efteråt, det som har hänt har hänt och vi får väl försöka lära oss av det. Egentligen fokuserar jag bara på det vi gjorde bra, för det var verkligen många bra saker vi gjorde, säger Abraham.

4–2 blev 4–5 under matchens sista minuter och Skövde fick snöpligt respass ur Svenska cupen. På något sätt en förlust symptomatisk för hela SAIK-säsongen som på 15 seriematcher endast inbringat nio poäng.

– Tabellen ljuger ju inte, vi är fullt medvetna om hur det ser ut. Vi har ändå sju poäng upp till rätt sida strecket och matcherna blir färre och färre och skulle avståndet öka ytterligare ser det än mörkare ut, säger Abraham.

Prestationsmässigt är ändå SAIK-tränaren nöjd med hur det har sett ut på sistone och Vandinhos debut med två mål och en målgivande passning bådar gott inför hösten.

– Mot Varberg gör vi ändå fyra mål och skapar flera chanser till att göra ytterligare mål mot ett superettanlag som normalt sett är väldigt tajt. Vandinho har kommit in och levererat direkt och höjt hela laget egentligen.

Skövde har samtliga spelare i träning och kan mönstra starkast möjliga lag mot Kristianstad som ligger i mitten av tabellen i något av ett ingenmansland. Söderettans tabelljumbo har lagt den hemska onsdagsmatchen bakom sig och siktar på seger på söndag.

– Vi hade ett bra snack efteråt, det som har hänt har hänt och vi får väl försöka lära oss av det. Egentligen fokuserar jag bara på det vi gjorde bra, för det var verkligen många bra saker vi gjorde, säger Abraham.

Truppen

Skövde AIK: Mirza Kalijundzic, Tom Cengiz, Andreas Uusitalo, Elon Keymer, Jimmie Engqvist, Linus Johansson, Jesper Johansson, David Lidholm, Vandinho, Florian Brahimi, Edin Hamidovic, Sargon Abraham, Anton Vilstrup, Martin Gerhardsson, Hanna Abraham, Arbitrim Suljev, Bilos Yonakhir, Armend Suljev, David Lager.

Tre senaste matcherna

Skövde: Örgryte (h) 0–1, Norrby (b) 2–3, Halmia (h) 1–1.

Kristianstad: Oddevold (b) 1–0, Lund (h) 0–2, Trelleborg (b) 0–2.

Kommentar: Skövde har bara tagit en poäng på sina fem senaste matcher. Kristianstads seger senast var första vinsten på tre matcher.

Övriga matcher

23/8: Lund–Motala, Halmia–Qviding, Trelleborg–Trollhättan. 24/8: Utsikten–Oskarshamn. 25/8: Örgryte–Norrby, Oddevold–Uddevalla.