26 aug 2014 22:14

23 jan 2015 15:49

IFK Skövde klart för DM-final

IFK Skövde studsade tillbaka efter lördagens förlust och slog Trollhättan med 4–1 i DM–semifinalen.

Trollhättans FC gästade i tisdagens kvällssol Södermalms IP för att spela semifinal i DM mot IFK Skövde.

Division 1-laget Trollhättan spelade så sent som i lördags en bortamatch i Trelleborg och ställde därför ett relativt B-betonat lag på planen. Huruvida detta påverkade matchen är svårt att säga, men det var utan tvekan ett betydligt mer taggat IFK Skövde som tidigt tog kommando.

Efter endast sju minuter skulle hemmalaget inleda målskyttet, då Johannes Grahn plockade upp en välslagen stickare och placerade in matchens första mål.

Trollhättan, som agerade förvirrat och passivt, förlängde sin uppförsbacke ytterligare när de i den 13:e minuten tappade boll på offensiv planhalva. Hemmalagets kapten Fredrik Andersson var snabbt på plats och satte igång en kontring, som tillslut trycktes in av Arian Domi.

Bortalagets elände fortsatte efter att målvakten Nino Sahinovic kapat en friställd Joseph Muweke och därmed visats ut från planen. Skövde fortsatte puckla på och hann utöka ledningen ytterligare innan lagen gick in i halvtidsvila.

– Vi kommer helt rätt in i matchen. Vi hotar deras backlinje från första minut och de har stora problem med vårt djupledsspel, säger IFK Skövde-tränaren Mikael Thorvald om den första halvleken.

Trollhättan bytte inför den andra halvleken in ett par ordinarie spelare och fick därmed märkbar trygghet och ett mer välorienterat passningsspel. Bortalaget skulle även bjudas på en reducering då kaptenen Josef Daoud satte 3–1 på straff.

Gästerna såg efter målet ut att ha återfunnit någon slags känsla av hopp och började gå med full fart framåt. Ruset blev dock inte långvarigt då IFK:s Arian Domi letade sig igenom och gjorde matchens femte mål, vilket fastställde resultatet till 4–1.

– Vi manglar dem i första. I andra halvlek inleder vi lite stressat, men vi får ordning på det och grabbarna gör en fantastisk insats.

Segern innebär att Skövde avancerar till final, där de i oktober kommer ställas mot division 1-laget Norrby.

Trollhättans FC gästade i tisdagens kvällssol Södermalms IP för att spela semifinal i DM mot IFK Skövde.

Division 1-laget Trollhättan spelade så sent som i lördags en bortamatch i Trelleborg och ställde därför ett relativt B-betonat lag på planen. Huruvida detta påverkade matchen är svårt att säga, men det var utan tvekan ett betydligt mer taggat IFK Skövde som tidigt tog kommando.

Efter endast sju minuter skulle hemmalaget inleda målskyttet, då Johannes Grahn plockade upp en välslagen stickare och placerade in matchens första mål.

Trollhättan, som agerade förvirrat och passivt, förlängde sin uppförsbacke ytterligare när de i den 13:e minuten tappade boll på offensiv planhalva. Hemmalagets kapten Fredrik Andersson var snabbt på plats och satte igång en kontring, som tillslut trycktes in av Arian Domi.

Bortalagets elände fortsatte efter att målvakten Nino Sahinovic kapat en friställd Joseph Muweke och därmed visats ut från planen. Skövde fortsatte puckla på och hann utöka ledningen ytterligare innan lagen gick in i halvtidsvila.

– Vi kommer helt rätt in i matchen. Vi hotar deras backlinje från första minut och de har stora problem med vårt djupledsspel, säger IFK Skövde-tränaren Mikael Thorvald om den första halvleken.

Trollhättan bytte inför den andra halvleken in ett par ordinarie spelare och fick därmed märkbar trygghet och ett mer välorienterat passningsspel. Bortalaget skulle även bjudas på en reducering då kaptenen Josef Daoud satte 3–1 på straff.

Gästerna såg efter målet ut att ha återfunnit någon slags känsla av hopp och började gå med full fart framåt. Ruset blev dock inte långvarigt då IFK:s Arian Domi letade sig igenom och gjorde matchens femte mål, vilket fastställde resultatet till 4–1.

– Vi manglar dem i första. I andra halvlek inleder vi lite stressat, men vi får ordning på det och grabbarna gör en fantastisk insats.

Segern innebär att Skövde avancerar till final, där de i oktober kommer ställas mot division 1-laget Norrby.

  • Oscar Rickstrand