29 aug 2014 11:40

23 jan 2015 15:49

Country spelar turnering på hemmaplan

HANDBOLL: Tre tuffa matcher väntar Country

I brist på träningsturneringar att spela tog HK Country saken i egna händer.
– Vi letade efter en försäsongsturnering att åka på, men hittade ingen bra. Då tog vi beslutet att göra en egen turnering, säger Countrys tränare Henrik Schneider.

Så kom Husaren Open till och i helgen arrangerar Stöpenföreningen turneringen för första gången.

– Vi hoppas att det kan vara en återkommande turnering. Det är alltid roligt att kunna spela lite på hemmaplan och förbereda oss inför serien. Vi ser fram mot helgen, säger Schneider.

Förutom Country så deltar ytterligare tre div 1-lag och dessa är Hallby, Anderstorp och Vinslöv. Hallby ramlade ur allsvenskan förra säsongen medan Anderstorp och Vinslöv – precis som Country – kvalade till allsvenskan i våras. På förhand bra div 1-lag och turneringen håller god klass.

– Det är fyra bra lag med ambitionen att komma till allsvenskan, konstaterar Schneider.

Alla lagen möter alla och det blir tre matcher per lag. Två av dem spelas på lördagen och för Countrys del väntar Hallby och Anderstorp. På söndag avslutas turneringen med två matcher där Country ställs mot Vinslöv.

Niklas Forsmoo gör sina första matcher för Country i helgens turnering och Stöpengänget har även duon Erkan Demirbag och Stefan Krantz tillbaka igen. Det betyder att alla spelare i truppen är tillgängliga.

– Vi har en bred trupp så vi ska kunna gå runt på mycket folk i helgen, avslutar Schneider.

HK Country: Per Nystedt, Calle Stridh, Anel Alagic, Mattias Johansson, Sebastian Johansson, Lukas Nyman, Jimmy Dahl, Oskar Thiberg, Viktor Kjellén, Erkan Demirbag, Isak Nero, Jimmy Otter, Jack Börjesson, Robert Gustavsson, Stefan Krantz, Mikael Malmström, Niklas Forsmoo.

Så kom Husaren Open till och i helgen arrangerar Stöpenföreningen turneringen för första gången.

– Vi hoppas att det kan vara en återkommande turnering. Det är alltid roligt att kunna spela lite på hemmaplan och förbereda oss inför serien. Vi ser fram mot helgen, säger Schneider.

Förutom Country så deltar ytterligare tre div 1-lag och dessa är Hallby, Anderstorp och Vinslöv. Hallby ramlade ur allsvenskan förra säsongen medan Anderstorp och Vinslöv – precis som Country – kvalade till allsvenskan i våras. På förhand bra div 1-lag och turneringen håller god klass.

– Det är fyra bra lag med ambitionen att komma till allsvenskan, konstaterar Schneider.

Alla lagen möter alla och det blir tre matcher per lag. Två av dem spelas på lördagen och för Countrys del väntar Hallby och Anderstorp. På söndag avslutas turneringen med två matcher där Country ställs mot Vinslöv.

Niklas Forsmoo gör sina första matcher för Country i helgens turnering och Stöpengänget har även duon Erkan Demirbag och Stefan Krantz tillbaka igen. Det betyder att alla spelare i truppen är tillgängliga.

– Vi har en bred trupp så vi ska kunna gå runt på mycket folk i helgen, avslutar Schneider.

HK Country: Per Nystedt, Calle Stridh, Anel Alagic, Mattias Johansson, Sebastian Johansson, Lukas Nyman, Jimmy Dahl, Oskar Thiberg, Viktor Kjellén, Erkan Demirbag, Isak Nero, Jimmy Otter, Jack Börjesson, Robert Gustavsson, Stefan Krantz, Mikael Malmström, Niklas Forsmoo.