31 aug 2014 10:00

23 jan 2015 15:49

Inför Motala AIF-Skövde AIK

Ny ödesmatch väntar Skövde AIK som slåss för sin existens i division 1.
På söndagseftermiddagen är det bortamatch mot nykomlingen Motala AIF som står på programmet.

Skövde AIK spelade 0–0 på hemmaplan mot Motala i våras. Nu hoppas man på full pott i bortamötet på Idrottsparken i Motala och det skulle också vara värdefullt för att komma närmare lagen ovanför strecket.

– Det är en tuff match helt klart. Motala är ett av de bättre lagen i serien, men i förra matchen mot dem visade vi att vi är på samma nivå. Det var en ganska jämn match, säger SAIK:s tränare Charbel Abraham.

SAIK har en dyster trend bakom sig och har inte vunnit en seriematch på över två månader. Senaste segern daterar sig till 22 juni då man vann mot Trelleborg på hemmaplan. I förra omgången blev det emellertid poäng mot Kristianstad efter två raka förluster och kanske var det ett tecken på en ljusning för SAIK. Skövde ledde med 1–0, men Kristianstad kvitterade i slutet av den första halvleken och det resultatet stod sig sedan hela matchen.

– Vi började bra och i första halvlek var vi det bättre laget även om vi tappade lite mot slutet. Sedan blev det lite jämnare i andra halvlek, men vi försökte ändå gå för seger, fortsätter Charbel.

Motala är nykomling i division 1, men har överraskat och ligger för närvarande på en sjätte plats. Det är dock jämnt i mitten av tabellen och det skiljer inte mer än sju poäng ner till Oskarshamn under strecket så en trepoängare är givetvis hett eftertraktad för att östgötarna ska komma upp på än säkrare mark. SAIK ska dock göra allt för att grusa deras planer på poäng.

– Vi har en bra känsla i truppen och har goda förhoppningar om tre poäng, säger Charbel.

Jimmie Engqvist och Hanna Abraham är avstängda mot Motala och Charbel Abraham tvingas till justeringar i startelvan. SAIK tränar på lördagen och först efter det bestämmer sig SAIK-tränaren för hur startelvan ska se ut.

Skövde AIK spelade 0–0 på hemmaplan mot Motala i våras. Nu hoppas man på full pott i bortamötet på Idrottsparken i Motala och det skulle också vara värdefullt för att komma närmare lagen ovanför strecket.

– Det är en tuff match helt klart. Motala är ett av de bättre lagen i serien, men i förra matchen mot dem visade vi att vi är på samma nivå. Det var en ganska jämn match, säger SAIK:s tränare Charbel Abraham.

SAIK har en dyster trend bakom sig och har inte vunnit en seriematch på över två månader. Senaste segern daterar sig till 22 juni då man vann mot Trelleborg på hemmaplan. I förra omgången blev det emellertid poäng mot Kristianstad efter två raka förluster och kanske var det ett tecken på en ljusning för SAIK. Skövde ledde med 1–0, men Kristianstad kvitterade i slutet av den första halvleken och det resultatet stod sig sedan hela matchen.

– Vi började bra och i första halvlek var vi det bättre laget även om vi tappade lite mot slutet. Sedan blev det lite jämnare i andra halvlek, men vi försökte ändå gå för seger, fortsätter Charbel.

Motala är nykomling i division 1, men har överraskat och ligger för närvarande på en sjätte plats. Det är dock jämnt i mitten av tabellen och det skiljer inte mer än sju poäng ner till Oskarshamn under strecket så en trepoängare är givetvis hett eftertraktad för att östgötarna ska komma upp på än säkrare mark. SAIK ska dock göra allt för att grusa deras planer på poäng.

– Vi har en bra känsla i truppen och har goda förhoppningar om tre poäng, säger Charbel.

Jimmie Engqvist och Hanna Abraham är avstängda mot Motala och Charbel Abraham tvingas till justeringar i startelvan. SAIK tränar på lördagen och först efter det bestämmer sig SAIK-tränaren för hur startelvan ska se ut.

Truppen

Skövde AIK: Mirza Kalijundzic, Tom Cengiz, Andreas Uusitalo, Elon Keymer, Linus Johansson, Jesper Johansson, David Lidholm, Vandinho, Florian Brahimi, Edin Hamidovic, Sargon Abraham, Anton Vilstrup, Arbitrim Suljev, Bilos Yonakhir, Armend Suljev, David Lager, Rasmus Örqvist.

Tre senaste matcherna:

Motala: Lund (b) 3–3, Trelleborg (b) 1–3, Oddevold (h) 3–0.

Skövde: Kristianstad (h) 1–1, Örgryte (h) 0–1, Norrby (b) 2–3.

Övriga matcher:

29/8: Qviding–Utsikten. 30/8: Oskarshamn–Trelleborg, Uddevalla–Lund, Kristianstad–Örgryte, Norrby–Halmia. 1/9: Trollhättan–Oddevold.