01 sep 2014 17:15

23 jan 2015 15:49

Emelie och Ingrid vann derbyt

RIDSPORT

Med närmare 620 starter och med derbyklasser som höjdpunkter arrangerade Grevagårdens RF fyra dagars hopp-meeting.
Bästa hemmahoppen i derbyklasserna var Emelie Överlien och Ingrid Ravik som vann sina klasser.

Med 67 starter i torsdagens lokala hästhoppning startade Grevagårdens RF upp sitt fyra dagar hopp-meeting där både lokala, regionala och nationella klasser arrangerades.

Hästekipagen fick torsdag eftermiddag och kväll, de tre övriga dagarna var det ponnyekipagen som regerade på Grevagården.

Hemmaryttarinnan Emelie Överlien hade en framgångsrik torsdag då hon toppade båda klasserna. Med hästen Meteor vann hon 110-klassen efter två felfria rundor. I samma klass slutade klubbkompisen Elin Gisslén med Algeria D på femteplats, också hon kom i mål på två felfria rundor.

Tordagens andra och sista klass innebar derby på gräsbanan över 110-centimetershinder. Även här gick segern till Emelie Överlien, denna gång med hästen Dana. I derbyklassen höll sig flera lokala ekipage sig framme i resultatlistan. På fjärde plast slutade Sanna Pettersson, GRF med hästen Myth Buster och sexa blev Maia Nordquist med Patricija och hon tävlande för GRF.

Ponny i tre dagar

Under fredagen tog ponnyekipagen vid. En inledande clear round-hoppning på LA-höjder efterföljdes av en LB-klass. Bland kategori B-ekipagen blev det en delad förstaplats för Clara Karlsson-Lindskog och Tuborg Guld från hemmaklubben. Clara och ponnyn Tuborg Guld placerade sig även under söndagen, då blev det en fjärdeplats i LB.

I fredagens sista klass, derbyklassen som avgjorde på LA-höjder var Ingrid Ravik från Berg och Hectors Hero snabbast bland de felfira B-ponnyekipagen.

I lördagens svåraste klass, Msv B blev det ytterligare en anledning för Ingrid Ravik att styra sin Hectors Hero på ärevarvet. En felfri runda belönades med en fjärdeplats och i söndagens Msv B var Ingrid och Hectors Hero återigen först när det var dags för prisutdelning.

Med 67 starter i torsdagens lokala hästhoppning startade Grevagårdens RF upp sitt fyra dagar hopp-meeting där både lokala, regionala och nationella klasser arrangerades.

Hästekipagen fick torsdag eftermiddag och kväll, de tre övriga dagarna var det ponnyekipagen som regerade på Grevagården.

Hemmaryttarinnan Emelie Överlien hade en framgångsrik torsdag då hon toppade båda klasserna. Med hästen Meteor vann hon 110-klassen efter två felfria rundor. I samma klass slutade klubbkompisen Elin Gisslén med Algeria D på femteplats, också hon kom i mål på två felfria rundor.

Tordagens andra och sista klass innebar derby på gräsbanan över 110-centimetershinder. Även här gick segern till Emelie Överlien, denna gång med hästen Dana. I derbyklassen höll sig flera lokala ekipage sig framme i resultatlistan. På fjärde plast slutade Sanna Pettersson, GRF med hästen Myth Buster och sexa blev Maia Nordquist med Patricija och hon tävlande för GRF.

Ponny i tre dagar

Under fredagen tog ponnyekipagen vid. En inledande clear round-hoppning på LA-höjder efterföljdes av en LB-klass. Bland kategori B-ekipagen blev det en delad förstaplats för Clara Karlsson-Lindskog och Tuborg Guld från hemmaklubben. Clara och ponnyn Tuborg Guld placerade sig även under söndagen, då blev det en fjärdeplats i LB.

I fredagens sista klass, derbyklassen som avgjorde på LA-höjder var Ingrid Ravik från Berg och Hectors Hero snabbast bland de felfira B-ponnyekipagen.

I lördagens svåraste klass, Msv B blev det ytterligare en anledning för Ingrid Ravik att styra sin Hectors Hero på ärevarvet. En felfri runda belönades med en fjärdeplats och i söndagens Msv B var Ingrid och Hectors Hero återigen först när det var dags för prisutdelning.

  • Johanna Drath