01 sep 2014 19:46

23 jan 2015 15:49

Vänersborgsklubb dominerade

HANDIKAPPIDROTT: 21:a Billingebragden

Den 21:a upplagan av Billingebragden avgjordes på Billingens fritidsområde och Billingehusbadet i lördags. Totalt kom närmare ett 60–tal deltagare till start, varav cirka 20 representerade arrangerande Skövde HIF.

Den största truppen kom dock från gästande Vänersborgsklubben IF Änglarna som hade 40 aktiva på plats när Skövde HIF:s tävlingsledare Sture Persson informerade om förutsättningarna.

Totalt fanns fem klasser på programmet, rullstolsåkare, permobil, individuell simning, duathlon för seniorer och juniorer (löpning 1 km + simning 50m för båda kategorierna). Gemensamt för samtliga var att det kämpades med stor entusiasm och även om inte alla vann slogs det ett antal personliga rekord.

Sjätte segern i rad

Inte oväntat noterade IF Änglarnas stora trupp segrar i flera klasser. Bland annat i duathlon seniorer där Niklas Hansson var snabbast på den inledande 1 km–löpningen och sedan växlade till Peter Sjöberg som fullbordade triumfen genom att simma 50 meter frisim på 39 sekunder.

– Det var sjätte året i rad som vi vann och det är lika roligt varje gång, intygade vinnarduon innan det var dags för gemensam prisutdelning, där samtliga deltagare bland annat tilldelades en minnesplakett. Det hela ackompanjerat av musikern Bert Petersen som hyllade pristagarna med en fanfar på trumpet.

Till de lokala idrottarna som uppmärksammades hörde Skövdes HIF:s Johan Sjökvist, Tim Bliesner, Tomas Andersson, Maria Weiner, Dennis Sjölander, Albin Schönborg, Niklas Landin, Patrik Selvén, Jimmy Sirén, Albin Andersson, Erik Berggren, Alexander Lagerin, Juan Pettersson och David Kristiansen.

Tibro AIK representerades av Andreas Wilhelmsson och för Karlsborgsklubben SOK Träff kämpade Aleksandra Gustavsson och Anine Glad. Samma gällde Falköpings HIF:s deltagare Simon Johansson, Philip Simsson och Marcus Andersson.

Den största truppen kom dock från gästande Vänersborgsklubben IF Änglarna som hade 40 aktiva på plats när Skövde HIF:s tävlingsledare Sture Persson informerade om förutsättningarna.

Totalt fanns fem klasser på programmet, rullstolsåkare, permobil, individuell simning, duathlon för seniorer och juniorer (löpning 1 km + simning 50m för båda kategorierna). Gemensamt för samtliga var att det kämpades med stor entusiasm och även om inte alla vann slogs det ett antal personliga rekord.

Sjätte segern i rad

Inte oväntat noterade IF Änglarnas stora trupp segrar i flera klasser. Bland annat i duathlon seniorer där Niklas Hansson var snabbast på den inledande 1 km–löpningen och sedan växlade till Peter Sjöberg som fullbordade triumfen genom att simma 50 meter frisim på 39 sekunder.

– Det var sjätte året i rad som vi vann och det är lika roligt varje gång, intygade vinnarduon innan det var dags för gemensam prisutdelning, där samtliga deltagare bland annat tilldelades en minnesplakett. Det hela ackompanjerat av musikern Bert Petersen som hyllade pristagarna med en fanfar på trumpet.

Till de lokala idrottarna som uppmärksammades hörde Skövdes HIF:s Johan Sjökvist, Tim Bliesner, Tomas Andersson, Maria Weiner, Dennis Sjölander, Albin Schönborg, Niklas Landin, Patrik Selvén, Jimmy Sirén, Albin Andersson, Erik Berggren, Alexander Lagerin, Juan Pettersson och David Kristiansen.

Tibro AIK representerades av Andreas Wilhelmsson och för Karlsborgsklubben SOK Träff kämpade Aleksandra Gustavsson och Anine Glad. Samma gällde Falköpings HIF:s deltagare Simon Johansson, Philip Simsson och Marcus Andersson.

  • Anders Hallberg