06 sep 2014 08:00

23 jan 2015 15:49

Inför Skövde AIK–IFK Uddevalla

Skövde AIK har två raka kryss bakom sig, men det är segrar som behövs. På lördagen får man en ny chans och då är det ett riktigt bottenmöte som står på programmet när jumbon SAIK tar emot nästjumbon Uddevalla.

En viktig match där Skövde AIK har chansen att närma sig rätt sida strecket. Inför helgens matcher så har Skövde sju poäng upp till Oskarshamn som ligger precis ovanför strecket.

– Vi måste ju börja knappa in på lagen som ligger över strecket och Uddevalla är ett lag med oss där nere och vi får inte ge dem ett försprång, säger SAIK:s tränare Charbel Abraham som tycker att en stark defensiv blir viktig.

– Först och främst måste vi hålla nollan. Framåt vet jag att vi kommer att skapa chanser, det gäller bara att vara effektiv och ta till vara på de chanser vi får.

Viktiga matcher framöver

Efter Uddevalla spelar SAIK borta mot Trollhättan och hemma mot bottenkollegan Oskarshamn.

– Det finns stora möjligheter med en svit på några segrar i rad, men vi fokuserar på den här matchen i första hand, fortsätter Charbel.

Uddevalla har 13 poäng och ligger två poäng för SAIK. Bohuslänningarna tog tre poäng senast när topplaget Lund besegrades hemma på Kamratgården. Skövde AIK gjorde en bra match borta mot Motala i förra omgången, men fick nöja sig med en poäng efter 1–1.

– Jag tycker verkligen att det var en positiv insats och andra halvlek var riktigt bra på alla sätt förutom att vi inte lyckades göra mer än ett mål, säger Charbel.

Elon Keymer var febersjuk senast och missade matchen mot Motala. Sjukdomen har hängt i under veckan och i bästa fall finns försvararen med på bänken. Hanna Abraham och Jimmie Engqvist var avstängda mot Motala, men är tillbaka i truppen nu. Däremot saknas Sargon Abraham som drog på sig en varning förra helgen och är avstängd.

En viktig match där Skövde AIK har chansen att närma sig rätt sida strecket. Inför helgens matcher så har Skövde sju poäng upp till Oskarshamn som ligger precis ovanför strecket.

– Vi måste ju börja knappa in på lagen som ligger över strecket och Uddevalla är ett lag med oss där nere och vi får inte ge dem ett försprång, säger SAIK:s tränare Charbel Abraham som tycker att en stark defensiv blir viktig.

– Först och främst måste vi hålla nollan. Framåt vet jag att vi kommer att skapa chanser, det gäller bara att vara effektiv och ta till vara på de chanser vi får.

Viktiga matcher framöver

Efter Uddevalla spelar SAIK borta mot Trollhättan och hemma mot bottenkollegan Oskarshamn.

– Det finns stora möjligheter med en svit på några segrar i rad, men vi fokuserar på den här matchen i första hand, fortsätter Charbel.

Uddevalla har 13 poäng och ligger två poäng för SAIK. Bohuslänningarna tog tre poäng senast när topplaget Lund besegrades hemma på Kamratgården. Skövde AIK gjorde en bra match borta mot Motala i förra omgången, men fick nöja sig med en poäng efter 1–1.

– Jag tycker verkligen att det var en positiv insats och andra halvlek var riktigt bra på alla sätt förutom att vi inte lyckades göra mer än ett mål, säger Charbel.

Elon Keymer var febersjuk senast och missade matchen mot Motala. Sjukdomen har hängt i under veckan och i bästa fall finns försvararen med på bänken. Hanna Abraham och Jimmie Engqvist var avstängda mot Motala, men är tillbaka i truppen nu. Däremot saknas Sargon Abraham som drog på sig en varning förra helgen och är avstängd.

Truppen

Skövde AIK: Mirza Kalijundzic, Tom Cengiz, Andreas Uusitalo, Elon Keymer, Linus Johansson, Jesper Johansson, David Lidholm, Vandinho, Florian Brahimi, Edin Hamidovic, Hanna Abraham, Jimmie Engqvist, Anton Vilstrup, Arbitrim Suljev, Bilos Yonakhir, Armend Suljev, David Lager, Rasmus Örqvist.

Tre senaste matcherna

Skövde: Motala (b) 1–1, Kristianstad (h) 1–1, Örgryte (h) 0–1.

Uddevalla: Lund (h) 1–0, Oddevold (b) 0–2, Utsikten (b) 0–3.

Övriga matcher

6/9: Lund–Trollhättan. 7/9: Norrby–Kristianstad, Örgryte–Motala, Oddevold–Oskarshamn, Trelleborg–Qviding. 10/9: Halmia–Utsikten.