06 sep 2014 08:00

23 jan 2015 15:49

Inför Stångenäs AIS–Skövde KIK

Fem omgångar återstår av damettan. Skövde KIK är med och slåss om tredjeplatsen, och nästa utmaning är Stångenäs på bortaplan.

Skövde KIK tappade trepoängaren snöpligt senast. Skoghall kvitterade på straff på tilläggstid. SKIK har nu tappat mark till den absoluta toppen. Skövde ligger fyra och tampas med Sils IF om tredje platsen när fem omgångar återstår.

Dagens motståndare Stångenäs föll senast mot Vallen med 0–3, men hade innan det spelat sex matcher i rad utan att förlora. Resultat som fört upp västkustlaget till fast mark i mitten av tabellen. De ligger fem efter Skövde innan mötet.

– Jag tror det kan bli kämpigt att ta poäng, i varje fall att vinna. Men vi kan ändå vara nöjda om vi lyckas spela bra fotboll på ett sätt som vi ser att föreningen har nytta av nästa år. Då är man nöjd, säger Ove Nielsen, den assisterande tränaren som leder laget då Mikael Haglund är bortrest.

På Södermalm vann Skövde KIK med 1–0 efter ett avgörande mål av Helene Sundberg. Ove Nielsen berättar att resultaten inte längre är av yttersta vikt – laget har ett betryggande avstånd nedåt och är i högsta grad inblandad i kampen om höga slutpositioner i serien.

– Visst är det jättekul att bli trea och det är jättekul att vinna en serie, men man ska vara färdig för det också. Hade vi haft med alla och haft jättetur och spelat med elva spelare så visst skulle vi kunna bli etta, tvåa, trea i den här serien. Sen är det ett stort steg att gå upp en serie till, resonerar Nielsen.

Målsättningen i dagens match är att låta spelarna få så mycket speltid som möjligt på konstgräset i Lysekil. Sandra Krantz saknas fortfarande och till den här matchen är även Amanda Bergsten och Olivia Johansson borta.

Skövde KIK tappade trepoängaren snöpligt senast. Skoghall kvitterade på straff på tilläggstid. SKIK har nu tappat mark till den absoluta toppen. Skövde ligger fyra och tampas med Sils IF om tredje platsen när fem omgångar återstår.

Dagens motståndare Stångenäs föll senast mot Vallen med 0–3, men hade innan det spelat sex matcher i rad utan att förlora. Resultat som fört upp västkustlaget till fast mark i mitten av tabellen. De ligger fem efter Skövde innan mötet.

– Jag tror det kan bli kämpigt att ta poäng, i varje fall att vinna. Men vi kan ändå vara nöjda om vi lyckas spela bra fotboll på ett sätt som vi ser att föreningen har nytta av nästa år. Då är man nöjd, säger Ove Nielsen, den assisterande tränaren som leder laget då Mikael Haglund är bortrest.

På Södermalm vann Skövde KIK med 1–0 efter ett avgörande mål av Helene Sundberg. Ove Nielsen berättar att resultaten inte längre är av yttersta vikt – laget har ett betryggande avstånd nedåt och är i högsta grad inblandad i kampen om höga slutpositioner i serien.

– Visst är det jättekul att bli trea och det är jättekul att vinna en serie, men man ska vara färdig för det också. Hade vi haft med alla och haft jättetur och spelat med elva spelare så visst skulle vi kunna bli etta, tvåa, trea i den här serien. Sen är det ett stort steg att gå upp en serie till, resonerar Nielsen.

Målsättningen i dagens match är att låta spelarna få så mycket speltid som möjligt på konstgräset i Lysekil. Sandra Krantz saknas fortfarande och till den här matchen är även Amanda Bergsten och Olivia Johansson borta.

Truppen

Skövde KIK: Sara Fröjd, Amanda Bergsten, Amanda Johansson, Hanna Fredell, Besmira Morina, Alexandra Rosenkrants, Filippa Plantin, Helene Sundberg, Lovisa Olsson, Lovisa Lindqvist, Emma Sandsjö, Iris Kadric, Amanda Yammine, Anna Tiberg.

Tre senaste matcherna

Stångenäs: Vallen (b) 0–3, Rössö Uddevalla (h) 5–0, Vara (b) 6–1.

Skövde KIK: Skoghall (h) 1–1, Gauthiod (b) 1–4, Vallen (b) 1–0.

Kommentar: Det är två lag med lite oklar form. Skövde har inte vunnit på två matcher och Stångenäs föll senast efter en riktigt bra period.

Övriga matcher

6/9: Holmalund–Vallen, Gauthiod–Skoghall. 7/9: Falköpings KIK–Vara SK, Lidköpings FK–Sils IF, Mariestads Bois FF–Rössö Uddevalla.