08 sep 2014 20:23

23 jan 2015 15:49

Snygga ritter i SM

RIDSPORT: Nationellt mästerskap i Borgunda

Medan Rolf-Göran Bengtsson hoppade om medaljerna i VM gjorde de svenska fälttävlans-ponnyerna samma sak, fast på Ljungslingsbacken.
I helgen arrangerades SM för ponnyer samt regional tävling för hästekipage i Borgunda.

För att fortsätta liknelsen med det just avslutade VM:et i Frankrike så var det liksom för den kände Bengtsson, en del stolpe ut för de lokala ekipagen i mästerskapsklasserna på Ljuslingsbacken.

Det var endast en lokal ryttare på prispallen i de klasser där svenskt mästerskap avgjordes. Bäst gick det för Mariestadstjejen Frida Beiron som tog hem bronsmedaljen i Stil-SM med sin ponny Top-Fuel i P80 upp till 13 år.

Ekipaget red upp sig genom hela tävlingen, låg på sjunde plats efter dressyren, femma efter terrängen, men en felfri runda i söndagens avgörande banhoppning innebar en bronspeng. Frida Beiron tillhör, liksom många av områdets talangfulla ryttare, Team Fälttävlan Skaraborg som drillas av Björn Kastenman.

Mästerskapsklasserna gick som sig bör över två dagar, men i lördags avgjordes övriga klasser. Bland dem lockades många att rida debutant och lätt klass på den erkänt tuffa banan hemma hos Kastenman.

Seger i debutantklassen

På ponnysidan vann Clara Björk och Långarnö Cedrik, Skaraborgs FK, debutantklassen, efter att tagit ledningen direkt från start och behöll den genom samtliga tre moment. På andra plats kom Mariestadskillen Bjarke Hammer och trea slutade Ella Larsson från Skultorp med ponnyn Tornado.

I hästklasserna dök det upp fler lokala namn bland topplaceringarna. I debutant visade Mariestadsryttarna var skåpet skulle stå. Martina Odhner Källgård tog ledningen direkt efter dressyren och hade den också efter det avslutande terrängmomentet med hästen Lehar A. Klubbkompisarna Zophia Zander Norell och Rebecka Odhner Källgård tog hand om fjärde respektive sjundeplaceringarna.

I lätt klass segrade Jessica Ödvall på hästen Brian, tävlande för Falbygden, före Amanda Staam på hästen Déjà Vu M, Tidaholmsbygden och Skultorps Åsa Alsterlund på All Cash.

För att fortsätta liknelsen med det just avslutade VM:et i Frankrike så var det liksom för den kände Bengtsson, en del stolpe ut för de lokala ekipagen i mästerskapsklasserna på Ljuslingsbacken.

Det var endast en lokal ryttare på prispallen i de klasser där svenskt mästerskap avgjordes. Bäst gick det för Mariestadstjejen Frida Beiron som tog hem bronsmedaljen i Stil-SM med sin ponny Top-Fuel i P80 upp till 13 år.

Ekipaget red upp sig genom hela tävlingen, låg på sjunde plats efter dressyren, femma efter terrängen, men en felfri runda i söndagens avgörande banhoppning innebar en bronspeng. Frida Beiron tillhör, liksom många av områdets talangfulla ryttare, Team Fälttävlan Skaraborg som drillas av Björn Kastenman.

Mästerskapsklasserna gick som sig bör över två dagar, men i lördags avgjordes övriga klasser. Bland dem lockades många att rida debutant och lätt klass på den erkänt tuffa banan hemma hos Kastenman.

Seger i debutantklassen

På ponnysidan vann Clara Björk och Långarnö Cedrik, Skaraborgs FK, debutantklassen, efter att tagit ledningen direkt från start och behöll den genom samtliga tre moment. På andra plats kom Mariestadskillen Bjarke Hammer och trea slutade Ella Larsson från Skultorp med ponnyn Tornado.

I hästklasserna dök det upp fler lokala namn bland topplaceringarna. I debutant visade Mariestadsryttarna var skåpet skulle stå. Martina Odhner Källgård tog ledningen direkt efter dressyren och hade den också efter det avslutande terrängmomentet med hästen Lehar A. Klubbkompisarna Zophia Zander Norell och Rebecka Odhner Källgård tog hand om fjärde respektive sjundeplaceringarna.

I lätt klass segrade Jessica Ödvall på hästen Brian, tävlande för Falbygden, före Amanda Staam på hästen Déjà Vu M, Tidaholmsbygden och Skultorps Åsa Alsterlund på All Cash.

  • Johanna Drath