08 sep 2014 06:00

23 jan 2015 15:49

Solen lyste på Billingen runt

CYKEL

Cykelsporten befinner sig i medvind. Ett nytt bevis på det kom i söndags då Skövde CK arrangerade Billingen runt.
– Vi hade drygt ett 50–tal deltagare jämfört med i fjol och det är vi mycket nöjda med, konstaterade tävlingsledaren Jörgen Bergström.

Precis som förra året då det klassiska motionsloppet Billingen runt övergick i regi av Skövde CK handlade det om två distanser. Långa banan, 60 km, där den snabbaste cyklisten noterades för tiden 1 tim och 26 och på den kortare över 33 km registrerades som bäst strax under 60 minuter.

– Eftersom det är ett motionslopp ligger inte fokus i första hand på tider och placeringar, men det var onekligen imponerade snitthastigheter på båda distanserna, sa Skövde CK:s ordförande tillika tävlingsledare Jörgen Bergström sedan arrangemanget avslutats med utdelning av deltagarplaketter utanför Arena Skövde som också var gemensam utgångspunkt.

Korsade Lerdala

Totalt kom cirka 230 cyklister till start, varav en stor majoritet valde den långa banan som korsade Lerdala, vidare mot Timmersdala, Berg och Kampavall. I den senare orten anslöt den korta banan, för gemensam sträckning utmed gamla Mariestadsvägen till målet vid Ekebackens pizzeria i Dälderna.

– Det mesta har klaffat perfekt. Inte minst var vädret på vår sida även i år. I och för sig lite motvind i ungefär 1,5 mil, med det kan ju höra till, summerade Bergström.

Till sist noteras att loppet ingår i den så kallade Regionklassikern och Billingeklassikern.

Precis som förra året då det klassiska motionsloppet Billingen runt övergick i regi av Skövde CK handlade det om två distanser. Långa banan, 60 km, där den snabbaste cyklisten noterades för tiden 1 tim och 26 och på den kortare över 33 km registrerades som bäst strax under 60 minuter.

– Eftersom det är ett motionslopp ligger inte fokus i första hand på tider och placeringar, men det var onekligen imponerade snitthastigheter på båda distanserna, sa Skövde CK:s ordförande tillika tävlingsledare Jörgen Bergström sedan arrangemanget avslutats med utdelning av deltagarplaketter utanför Arena Skövde som också var gemensam utgångspunkt.

Korsade Lerdala

Totalt kom cirka 230 cyklister till start, varav en stor majoritet valde den långa banan som korsade Lerdala, vidare mot Timmersdala, Berg och Kampavall. I den senare orten anslöt den korta banan, för gemensam sträckning utmed gamla Mariestadsvägen till målet vid Ekebackens pizzeria i Dälderna.

– Det mesta har klaffat perfekt. Inte minst var vädret på vår sida även i år. I och för sig lite motvind i ungefär 1,5 mil, med det kan ju höra till, summerade Bergström.

Till sist noteras att loppet ingår i den så kallade Regionklassikern och Billingeklassikern.

  • Anders Hallberg