09 sep 2014 21:47

23 jan 2015 15:50

Falköpings KIK sparkar tränaren

FOTBOLL: Mijic får kliva av – U-tränare tar över

Serietvåa ifjol.
Med fyra omgångar kvar av säsongen ligger Falköpings KIK näst sist i tabellen.
Då byter laget tränare – Slavko Mijic får gå, Andreas Axelsson tar över.
– Allt har sin början, och allt har sitt slut, konstaterar Mijic.

Falköping har haft en riktigt tung säsong i den norra division 1-serien. På 18 matcher har laget bara samlat ihop 17 poäng och efter den tunga 3–1-förlusten mot Vara i söndags har laget en poäng upp till Gauthiod på andra sidan strecket.

Efter måndagsträningen hade Slavko Mijic och representanter från klubben ett möte där de kom överens om att gå skilda vägar.

– Eftersom vi hamnat i ett utsatt läge, så tyckte vi det var bäst att hitta en annan som kanske får en chans att försöka plocka ut det som krävs av tjejerna, säger Mijic.

Hans sista säsong

Han har varit i Falköpings KIK i fyra år men berättar att den här säsongen skulle bli hans sista, och han hade givetvis hoppats att den skulle ha slutat på ett annat sätt.

Svårt att rekrytera förstärkningar i våras och blytunga sommartapp av Maja Green och Madelen Janogy ligger till grund för lagets kräftgång, vi ska också komma ihåg att laget blev tvåa i serien förra säsongen. Nu på sistone har skador ställt till det och mot Vara senast tvingades Slavko ställa upp med ett lag som inte alls var redo för spel på den här nivån.

– Det är inte bra för fotbollen eller för deras vidareutveckling, men vi kunde inte göra något annat, suckar han.

Han tror dock att Falköping kan vända trenden och klara sig kvar i serien. Skadade Ebba Blomqvist är på väg tillbaks och laget förstärktes nyligen med allsvenskt meriterade Josefin Alfsson. Och nu blir det alltså Andreas Axelsson, som tillsammans med Glenn Södergren har ansvarat för U-laget under säsongen, som tar över och ska försöka rädda laget kvar i ettan, skriver Falköpings Tidning på nätet.

– A- och U-laget har tränat som en enda trupp under hösten, så Andreas är inte något helt nytt ansikte för tjejerna. Vi tror hårt på den här lösningen och hoppas att den, förutom att den leder till bra resultat, ger oss välbehövlig arbetsro nu under slutspurten, säger ordföranden Maria Skölving till sajten.

Vad gäller Slavko Mijic har han ingen aning om vad han ska hitta på efter säsongen.

– Det har jag inte tänkt på i dagsläget. Det har varit mest fokus på Falköpings KIK och alla mina tankar är där fortfarande, säger han och hoppas innerligt att laget klarar sig kvar.

Falköping har haft en riktigt tung säsong i den norra division 1-serien. På 18 matcher har laget bara samlat ihop 17 poäng och efter den tunga 3–1-förlusten mot Vara i söndags har laget en poäng upp till Gauthiod på andra sidan strecket.

Efter måndagsträningen hade Slavko Mijic och representanter från klubben ett möte där de kom överens om att gå skilda vägar.

– Eftersom vi hamnat i ett utsatt läge, så tyckte vi det var bäst att hitta en annan som kanske får en chans att försöka plocka ut det som krävs av tjejerna, säger Mijic.

Hans sista säsong

Han har varit i Falköpings KIK i fyra år men berättar att den här säsongen skulle bli hans sista, och han hade givetvis hoppats att den skulle ha slutat på ett annat sätt.

Svårt att rekrytera förstärkningar i våras och blytunga sommartapp av Maja Green och Madelen Janogy ligger till grund för lagets kräftgång, vi ska också komma ihåg att laget blev tvåa i serien förra säsongen. Nu på sistone har skador ställt till det och mot Vara senast tvingades Slavko ställa upp med ett lag som inte alls var redo för spel på den här nivån.

– Det är inte bra för fotbollen eller för deras vidareutveckling, men vi kunde inte göra något annat, suckar han.

Han tror dock att Falköping kan vända trenden och klara sig kvar i serien. Skadade Ebba Blomqvist är på väg tillbaks och laget förstärktes nyligen med allsvenskt meriterade Josefin Alfsson. Och nu blir det alltså Andreas Axelsson, som tillsammans med Glenn Södergren har ansvarat för U-laget under säsongen, som tar över och ska försöka rädda laget kvar i ettan, skriver Falköpings Tidning på nätet.

– A- och U-laget har tränat som en enda trupp under hösten, så Andreas är inte något helt nytt ansikte för tjejerna. Vi tror hårt på den här lösningen och hoppas att den, förutom att den leder till bra resultat, ger oss välbehövlig arbetsro nu under slutspurten, säger ordföranden Maria Skölving till sajten.

Vad gäller Slavko Mijic har han ingen aning om vad han ska hitta på efter säsongen.

– Det har jag inte tänkt på i dagsläget. Det har varit mest fokus på Falköpings KIK och alla mina tankar är där fortfarande, säger han och hoppas innerligt att laget klarar sig kvar.