09 sep 2014 17:07

23 jan 2015 15:50

SAIK hoppas utmana Trollhättan

FOTBOLL: Slår ur underläge i JDM-finalen

A-laget haltar i division 1-tabellen, men för Skövde AIK:s U-lag går det desto bättre.
På onsdagskvällen spelar laget junior-DM-final mot FC Trollhättan.
– Vi slår lite ur underläge, säger tränaren Gudmundur ”Gummi” Magnusson.

SAIK-juniorerna har gjort en lysande insats så här långt in på sin första säsong i sin division 1-serie och ligger tvåa med fyra matcher kvar att spela.

På onsdagskvällen väntar en extra krydda – DM-finalen borta mot FC Trollhättan. FCT som spelar i U19-allsvenskan och ligger på trygg mark i den serien med näst intill idel lag vars seniorlag huserar i allsvenskan eller superettan.

– De har klarat sig hyggligt hittills och det är ett bra betyg år dem i alla fall. Men vi klarar oss också väldigt bra i serien snäppet under, vi möter bra lag och jag tycker vi spelar många bra matcher, säger ”Gummi” som ser Trollhättan som favorit.

Bara tre förluster

Men han poängterar också att SAIK bara förlorat vid tre tillfällen den här säsongen och att laget är svårslaget. Så sent som i söndags besegrades seriesuveränen Gais och det var tabellettans blott andra förlust så här långt.

Ett styrkebesked inför DM-finalen månne?

– Vi spelar ungefär samma fotboll hela tiden och jag hoppas att vi kan fortsätta spela den fotbollen. Vi har haft ett väldigt stabilt försvarsspel där Philip Granat, mittbacken, har gjort det väldigt bra. Vi har haft lite svårare med vårt anfallsspel och skulle behöva träna lite på det, men det hinner vi ju inte göra innan matchen.

Dragkamp om Brahimi

Under hela säsongen har juniortruppen till och från förstärkts med spelare från A-truppen. Arbitrim och Armend Suljev, Tom Cengiz, Albin Arneng och Florian Brahimi var alla med i segern mot Gais i söndags.

Men den sistnämndes medverkan i DM-finalen är något osäker. Då han slagit sig in på A-lagets mittfält blir det ett tätt matchande, och exakt hur han används mot Trollhättan får visa sig.

– Charbel (Abraham, A-lagstränaren) har lite funderingar på att inte vilja spela Florian så mycket, så vi får titta på det. Han har gjort bra matcher från start i A-laget och nu kommer matcherna mot Gais och Trollhättan snabbt, samtidigt som de har ganska viktiga matcher i A-laget, säger ”Gummi” och konstaterar:

– Däremot är en sån spelare som Florian ganska tålig och bra tränad.

SAIK-juniorerna har gjort en lysande insats så här långt in på sin första säsong i sin division 1-serie och ligger tvåa med fyra matcher kvar att spela.

På onsdagskvällen väntar en extra krydda – DM-finalen borta mot FC Trollhättan. FCT som spelar i U19-allsvenskan och ligger på trygg mark i den serien med näst intill idel lag vars seniorlag huserar i allsvenskan eller superettan.

– De har klarat sig hyggligt hittills och det är ett bra betyg år dem i alla fall. Men vi klarar oss också väldigt bra i serien snäppet under, vi möter bra lag och jag tycker vi spelar många bra matcher, säger ”Gummi” som ser Trollhättan som favorit.

Bara tre förluster

Men han poängterar också att SAIK bara förlorat vid tre tillfällen den här säsongen och att laget är svårslaget. Så sent som i söndags besegrades seriesuveränen Gais och det var tabellettans blott andra förlust så här långt.

Ett styrkebesked inför DM-finalen månne?

– Vi spelar ungefär samma fotboll hela tiden och jag hoppas att vi kan fortsätta spela den fotbollen. Vi har haft ett väldigt stabilt försvarsspel där Philip Granat, mittbacken, har gjort det väldigt bra. Vi har haft lite svårare med vårt anfallsspel och skulle behöva träna lite på det, men det hinner vi ju inte göra innan matchen.

Dragkamp om Brahimi

Under hela säsongen har juniortruppen till och från förstärkts med spelare från A-truppen. Arbitrim och Armend Suljev, Tom Cengiz, Albin Arneng och Florian Brahimi var alla med i segern mot Gais i söndags.

Men den sistnämndes medverkan i DM-finalen är något osäker. Då han slagit sig in på A-lagets mittfält blir det ett tätt matchande, och exakt hur han används mot Trollhättan får visa sig.

– Charbel (Abraham, A-lagstränaren) har lite funderingar på att inte vilja spela Florian så mycket, så vi får titta på det. Han har gjort bra matcher från start i A-laget och nu kommer matcherna mot Gais och Trollhättan snabbt, samtidigt som de har ganska viktiga matcher i A-laget, säger ”Gummi” och konstaterar:

– Däremot är en sån spelare som Florian ganska tålig och bra tränad.

Truppen

Skövde AIK: Tom Cengiz, Adam Andersson, Sula Muisi, Philip Granat, Christoffer Mellberg, Samuel Andersson, Rasmus Örqvist, Arbitrim Suljev, Armend Suljev, Albin Arneng, Ludvig Brandels, Misha Fayolve, Felix Örqvist, John Hallstensson, Alexander Gerhardsson, Bilal Issa, Gustav Granat, Florian Brahimi.