09 sep 2014 06:00

23 jan 2015 15:49

Välbesökt 75-årsjubileum

BORDTENNIS:

I lördags eftermiddag och kväll högtidlighölls Västergötlands bordtennisförbunds 75-årsjubileum på Hotell Billingehus. Antalet deltagare överträffade alla förväntningar medan programmet höll vad det lovade och mer därtill.

– Det blev ett fruktansvärt positivt jubileum på alla sätt, intygade Stefan Svensson, en av medlemmarna i arrangerande Västergötlands bordtennisförbunds organisationskommitté.

Lördagseftermiddagen inleddes med en timmes mingel där somliga spelare träffades igen efter många år. Så det var inte för inte som deltagarna försågs med tydliga namnskyltar.

75 guldbollar

Därefter startade det officiella programmet med att förbundets ordförande Ronny Ferm hälsade deltagarna hjärtligt välkomna och själva invigningen förrättades av ett antal unga spelare som symboliskt slog ut 75 guldfärgade bordtennisbollar bland de drygt 160 jubileumsdeltagarna.

I samband med jubileet presenterades också en historisk skrift med reportage, statistik samt presentation av bordtennisföreningar som är eller har varit verksamma inom Västergötland.

Givetvis fanns även utmärkelser och uppvaktningar på det omfattande programmet, som framåt kvällen rundades av med jubileumsmiddag i hotellets matsal. För de minnesgoda saxas bland andra följande pingislegendarer från gästlistan; Marita Neidert, Eva Johansson (Fredenlund), Birgitta Rådberg, Birgitta Tegnér, bröderna Stig och Olle Magnusson och Björn Berggren.

– Det blev ett fruktansvärt positivt jubileum på alla sätt, intygade Stefan Svensson, en av medlemmarna i arrangerande Västergötlands bordtennisförbunds organisationskommitté.

Lördagseftermiddagen inleddes med en timmes mingel där somliga spelare träffades igen efter många år. Så det var inte för inte som deltagarna försågs med tydliga namnskyltar.

75 guldbollar

Därefter startade det officiella programmet med att förbundets ordförande Ronny Ferm hälsade deltagarna hjärtligt välkomna och själva invigningen förrättades av ett antal unga spelare som symboliskt slog ut 75 guldfärgade bordtennisbollar bland de drygt 160 jubileumsdeltagarna.

I samband med jubileet presenterades också en historisk skrift med reportage, statistik samt presentation av bordtennisföreningar som är eller har varit verksamma inom Västergötland.

Givetvis fanns även utmärkelser och uppvaktningar på det omfattande programmet, som framåt kvällen rundades av med jubileumsmiddag i hotellets matsal. För de minnesgoda saxas bland andra följande pingislegendarer från gästlistan; Marita Neidert, Eva Johansson (Fredenlund), Birgitta Rådberg, Birgitta Tegnér, bröderna Stig och Olle Magnusson och Björn Berggren.

  • Anders Hallberg