10 sep 2014 06:00

23 jan 2015 15:49

Inför IK Sävehof-IFK Skövde

Försäsongen är över och det är äntligen dags för seriepremiär.
IFK Skövde står inför en mycket tuff uppgift direkt när IK Sävehof väntar på bortplan i Partillebohallen på onsdagskvällen.

Det blir till att ta tjuren i hornen direkt för Peter Johanssons gäng.

– Sävehof är ett topptippat lag och är det med all rätt. De har fått behålla sina spelare som är unga men som har blivit ett år äldre, fått erfarenhet och vunnit Europacupen (Challenge Cup). Det är ett lag med stor erfarenhet med U- och J-landslagsspelare. De har ett spännande lag på gång, säger IFK-tränaren Peter Johansson.

– För vår del handlar det om att få i gång målvaktsspelet och försvarsspelet direkt och att vi får håll på deras målvakt Peter Johannesson tidigt. Det kommer bli en tuff match och det gäller att vi man-mot-man vinner minst 51 procent av duellerna. Det är två lag som verkligen vill vinna och det kommer att bli hett, därför gäller det att vi fokuserar på rätt saker, fortsätter Johansson.

IFK Skövde och Sävehof är två stora antagonister i svensk handboll. De möttes exempelvis 2012, senaste gången IFK gick till slutspel, i SM-kvartsfinalen.

Nytt för i år är att elitserielagen kan använda sig av 16 spelare i matchtruppen.

– Men vi kommer även fortsättningsvis att ha 14 spelare när vi spelar på bortaplan i alla fall. Det blir slitsamt för de spelarna som även spelar med HK Skövde (samarbetsklubben i division 2) att vara med.

Robert Lechte får ta ett stort ansvar mellan stolparna. Joakim Svensson är nämligen skadad och återfinns inte i truppen mot Sävehof där junioren Dennis Andersson i stället ingår.

– ”Jocke” gjorde illa sig i baksida lår på träningen i fredags och är därför inte med. Det är inget allvarligt men vi vill inte chansa med något, förklarar Peter Johansson.

I övrigt har IFK-tränaren hela sin trupp till förfogande.

IFK Skövde genrepade mot Önnereds HK i förra veckan och vann med 27–25 (9–9).

– Ett positivt och bra genrep. Det var en bra match att få och vi känner oss jäkligt redo för seriepremiär. Det ska bli väldigt spännande. Vi möter först Sävehof och sedan Alingsås vilket är två derbyn för oss med en gång. Det känns väldigt inspirerande och vi känner att vi har allt att vinna.

På lördag är det hemmapremiär i Arena Skövde mot regerande svenska mästaren Alingsås HK.

Det blir till att ta tjuren i hornen direkt för Peter Johanssons gäng.

– Sävehof är ett topptippat lag och är det med all rätt. De har fått behålla sina spelare som är unga men som har blivit ett år äldre, fått erfarenhet och vunnit Europacupen (Challenge Cup). Det är ett lag med stor erfarenhet med U- och J-landslagsspelare. De har ett spännande lag på gång, säger IFK-tränaren Peter Johansson.

– För vår del handlar det om att få i gång målvaktsspelet och försvarsspelet direkt och att vi får håll på deras målvakt Peter Johannesson tidigt. Det kommer bli en tuff match och det gäller att vi man-mot-man vinner minst 51 procent av duellerna. Det är två lag som verkligen vill vinna och det kommer att bli hett, därför gäller det att vi fokuserar på rätt saker, fortsätter Johansson.

IFK Skövde och Sävehof är två stora antagonister i svensk handboll. De möttes exempelvis 2012, senaste gången IFK gick till slutspel, i SM-kvartsfinalen.

Nytt för i år är att elitserielagen kan använda sig av 16 spelare i matchtruppen.

– Men vi kommer även fortsättningsvis att ha 14 spelare när vi spelar på bortaplan i alla fall. Det blir slitsamt för de spelarna som även spelar med HK Skövde (samarbetsklubben i division 2) att vara med.

Robert Lechte får ta ett stort ansvar mellan stolparna. Joakim Svensson är nämligen skadad och återfinns inte i truppen mot Sävehof där junioren Dennis Andersson i stället ingår.

– ”Jocke” gjorde illa sig i baksida lår på träningen i fredags och är därför inte med. Det är inget allvarligt men vi vill inte chansa med något, förklarar Peter Johansson.

I övrigt har IFK-tränaren hela sin trupp till förfogande.

IFK Skövde genrepade mot Önnereds HK i förra veckan och vann med 27–25 (9–9).

– Ett positivt och bra genrep. Det var en bra match att få och vi känner oss jäkligt redo för seriepremiär. Det ska bli väldigt spännande. Vi möter först Sävehof och sedan Alingsås vilket är två derbyn för oss med en gång. Det känns väldigt inspirerande och vi känner att vi har allt att vinna.

På lördag är det hemmapremiär i Arena Skövde mot regerande svenska mästaren Alingsås HK.

Truppen:

IFK Skövde: Robert Lechte, Dennis Andersson, Rasmus Wremer, Robin Wärn, Charlie Röxner, Jonas Samuelsson, Jonatan Eriksson, Markus Stegefelt, Joel Järlfors, Axel Magnusson, Adam Samuelsson, Linus Lake, Kristian Svensson.

Övriga matcher:

10/9: Alingsås HK–Redbergslids IK, IFK Kristianstad–Lugi HF. 11/9: H43 Lund–Önnereds HK, Ricoh HK–Eskilstuna Guif. 12/9: HK Drott Halmstad–Ystads IF.