14 sep 2014 14:37

23 jan 2015 15:50

Foto: Johanna Drath

SLA-loppet lockade rekordmånga

FRIIDROTT: Tidigare vinnare tog nya segrar

Två tidigare vinnare av SLA-loppet gjorde om bedriften i lördagens sjätte upplaga som lockade rekordmånga deltagare. Istrumtjejen Malin Strand och IFK Skövdes Fredrik Ousbäck var snabbast över de fem kilometerna i centrala Skövde.
Över 300 löpare kom till start och nytt för i år var att ett 60-tal ungdomar sprang en sträcka över en kilometer där det var mycket spring i benen och lyckliga miner efteråt.

Det blev två förväntade segrare i årets upplaga av SLA-loppet. På herrsidan vann IFK Skövdes Fredrik Ousbäck och på damsidan segrade Istrumtjejen Malin Strand som tävlar för Sävedalens AIK. Båda två har vunnit loppet tidigare och de visade sig ånyo vara snabbast över de fem kilometerna.

– Jag drog hela vägen. Det var kul men också jobbigt. Det är mer kuperat än vad man tror. Tiden blev inte jättebra men banan var ju lite annorlunda i år, säger Fredrik Ousbäck som vann samma lopp för två år sedan.

Vissa banändringar

Då byggarbeten pågår på en del ställen i centrala Skövde tvingades arrangören att göra vissa förändringar av sträckan mot tidigare år. Banan var uppskattningsvis 100 meter längre än tidigare. Det bidrog också till att det inte blev några nya rekord. Ifjol sattes det banrekord i båda klasserna.

Ousbäck segrade på tiden 17,06 och var 15 sekunder före fjolårsvinnaren Carl-Olov Lannemyr, Tibro AIK som kom i mål på tiden 17,21. Fjolårstrean Jonas Andersson, IF Hagen gjorde om bedriften även i år med tiden 17,54.

– Det är alltid kul att springa på hemmaplan och det är en rolig bana. Det känns bra att vinna igen, kommenterade Fredrik Ousbäck som nu siktar på att springa Billingehusloppet och Tjurruset innan skidsäsongen tar vid.

Snabb öppningen i damklassen

Även damsegraren Malin Strand uppskattade banan och hon gick i mål på tiden 19,34.

– Jag körde mitt eget lopp men det gick väldigt snabbt från början och det satt i benen på slutet, men jag såg aldrig någon löpare bakom mig när jag kom i mål, säger Malin Strand som nu tänker springa Lidingöloppet och terräng-SM.

IFK Skövdes Matilda Wilson var tvåa på 19,58 och fjolårsvinnaren Sandra Törnqvist från Karlsborg blev trea på 20,06.

Nytt deltagarrekord

SLA-loppet arrangerades av IFK Skövde Friidrott, Sportlife samt Skaraborgs Allehanda.

IFK Skövdes Stefan Karlsson var efteråt nöjd med arrangemanget och konstaterade att det var rekordmånga som deltog i år.

– Vi hade 315 föranmälda löpare och det är nytt rekord. Det är naturligtvis jätteroligt och en rolig utveckling, säger Stefan Karlsson.

Nytt för i år var att det vid sidan av herr- och damklassen över de fem kilometerna även fanns en kortare sträcka över en kilometer som vände sig till de yngre förmågorna. Ett 60-tal barn kom till start och såg ut att trivas.

– Alla löpare såg lyckliga ut när de kom i mål och det är det viktigaste. Det känns mycket positivt och förhoppningsvis är det några som får mersmak och fortsätter springa, fortsätter Karlsson.

Det blev två förväntade segrare i årets upplaga av SLA-loppet. På herrsidan vann IFK Skövdes Fredrik Ousbäck och på damsidan segrade Istrumtjejen Malin Strand som tävlar för Sävedalens AIK. Båda två har vunnit loppet tidigare och de visade sig ånyo vara snabbast över de fem kilometerna.

– Jag drog hela vägen. Det var kul men också jobbigt. Det är mer kuperat än vad man tror. Tiden blev inte jättebra men banan var ju lite annorlunda i år, säger Fredrik Ousbäck som vann samma lopp för två år sedan.

Vissa banändringar

Då byggarbeten pågår på en del ställen i centrala Skövde tvingades arrangören att göra vissa förändringar av sträckan mot tidigare år. Banan var uppskattningsvis 100 meter längre än tidigare. Det bidrog också till att det inte blev några nya rekord. Ifjol sattes det banrekord i båda klasserna.

Ousbäck segrade på tiden 17,06 och var 15 sekunder före fjolårsvinnaren Carl-Olov Lannemyr, Tibro AIK som kom i mål på tiden 17,21. Fjolårstrean Jonas Andersson, IF Hagen gjorde om bedriften även i år med tiden 17,54.

– Det är alltid kul att springa på hemmaplan och det är en rolig bana. Det känns bra att vinna igen, kommenterade Fredrik Ousbäck som nu siktar på att springa Billingehusloppet och Tjurruset innan skidsäsongen tar vid.

Snabb öppningen i damklassen

Även damsegraren Malin Strand uppskattade banan och hon gick i mål på tiden 19,34.

– Jag körde mitt eget lopp men det gick väldigt snabbt från början och det satt i benen på slutet, men jag såg aldrig någon löpare bakom mig när jag kom i mål, säger Malin Strand som nu tänker springa Lidingöloppet och terräng-SM.

IFK Skövdes Matilda Wilson var tvåa på 19,58 och fjolårsvinnaren Sandra Törnqvist från Karlsborg blev trea på 20,06.

Nytt deltagarrekord

SLA-loppet arrangerades av IFK Skövde Friidrott, Sportlife samt Skaraborgs Allehanda.

IFK Skövdes Stefan Karlsson var efteråt nöjd med arrangemanget och konstaterade att det var rekordmånga som deltog i år.

– Vi hade 315 föranmälda löpare och det är nytt rekord. Det är naturligtvis jätteroligt och en rolig utveckling, säger Stefan Karlsson.

Nytt för i år var att det vid sidan av herr- och damklassen över de fem kilometerna även fanns en kortare sträcka över en kilometer som vände sig till de yngre förmågorna. Ett 60-tal barn kom till start och såg ut att trivas.

– Alla löpare såg lyckliga ut när de kom i mål och det är det viktigaste. Det känns mycket positivt och förhoppningsvis är det några som får mersmak och fortsätter springa, fortsätter Karlsson.