15 sep 2014 21:42

23 jan 2015 15:50

En bra uppvärmning för Skövde HF

På torsdag börjar seriespelet för Skövde HF med premiär mot Önnereds HK i Göteborg.
Skövdetjejerna värmde upp inför det med att köra över Skara HF med 36–15 (16–7) i en träningsmatch i Idrottshallen på måndagskvällen.

Det var den sista träningsmatchen innan seriespelet för Skövde HF men det var absolut inte tal om något genrep i ordets rätta bemärkelse, ty till det var Skara HF inte alls kapabelt att bjuda elitserielaget motstånd.

Allsvenska Skara HF räckte inte alls till kompetensmässigt mot Skövde HF som sett över 60 minuter fullständigt körde över Skaratjejerna.

Det liknade mer en träning för Skövdetjejerna men var ändå betydelsefull för laget att få innan allvaret inleds på torsdag. Då är det seriepremiär mot Önnereds HK i Göteborg.

– Spelarna gjorde ett bra jobb därute. Det är konkurrens i truppen om speltiden och dem vill ta chansen att visa upp sig från sin bästa sida. Det är bra att få en sådan här match, det är bra för spelarna att möta en motståndare istället för en vanlig träning eftersom vi har en del spelare borta, säger Skövde HF-tränaren Magnus Frisk.

SHF saknade skadade kvartetten Therése Islas Helgesson, Maja Eriksson, Ewelina Danielsson och Linnea Martinsson. Dessutom stod Michaela Ek över spel men hon kommer att finnas med i truppen igen mot Önnereds HK i elitseriepremiären.

– Jag tycker att vi individuellt gör ett bra jobb och spelarna fullföljer sina satsningar bra. Det är också bra av oss att hålla fokus uppe och jag tycker att vi var konsekventa i våra satsningar, fortsätter Magnus Frisk.

Bortsett från en trevande inledning där det ”bara” stod 6–4 efter en kvart var det sedan aldrig något snack om saken. SHF avslutade halvleken med att göra 10–3 och gick till pausvila med en 16–7-ledning. Den växte sedan successivt och efter 60 minuter visade resultattavlan 36–15.

Det var klasskillnad i Idrottshallen men det ska det också vara med tanke på att det skiljer en division mellan de båda lagen.

Mot Önnereds HK lär det bli betydlig tuffare men måndagens match var en bra uppvärmning inför seriespelet.

Mål: Skövde HF: Sara Johansson 5, Stina Karlsson 5 (1 straff), Mikaela Johansson 4, Malin Håkansson 4, Anna-Maria Johansson 4, Caroline Friberg 3, Malin Larsson 3 (1 straff), Lisa Emanuelsson 2, Rebecka Otter 2, Sofia Berggren 2, Rebecka Otter 2.

Det var den sista träningsmatchen innan seriespelet för Skövde HF men det var absolut inte tal om något genrep i ordets rätta bemärkelse, ty till det var Skara HF inte alls kapabelt att bjuda elitserielaget motstånd.

Allsvenska Skara HF räckte inte alls till kompetensmässigt mot Skövde HF som sett över 60 minuter fullständigt körde över Skaratjejerna.

Det liknade mer en träning för Skövdetjejerna men var ändå betydelsefull för laget att få innan allvaret inleds på torsdag. Då är det seriepremiär mot Önnereds HK i Göteborg.

– Spelarna gjorde ett bra jobb därute. Det är konkurrens i truppen om speltiden och dem vill ta chansen att visa upp sig från sin bästa sida. Det är bra att få en sådan här match, det är bra för spelarna att möta en motståndare istället för en vanlig träning eftersom vi har en del spelare borta, säger Skövde HF-tränaren Magnus Frisk.

SHF saknade skadade kvartetten Therése Islas Helgesson, Maja Eriksson, Ewelina Danielsson och Linnea Martinsson. Dessutom stod Michaela Ek över spel men hon kommer att finnas med i truppen igen mot Önnereds HK i elitseriepremiären.

– Jag tycker att vi individuellt gör ett bra jobb och spelarna fullföljer sina satsningar bra. Det är också bra av oss att hålla fokus uppe och jag tycker att vi var konsekventa i våra satsningar, fortsätter Magnus Frisk.

Bortsett från en trevande inledning där det ”bara” stod 6–4 efter en kvart var det sedan aldrig något snack om saken. SHF avslutade halvleken med att göra 10–3 och gick till pausvila med en 16–7-ledning. Den växte sedan successivt och efter 60 minuter visade resultattavlan 36–15.

Det var klasskillnad i Idrottshallen men det ska det också vara med tanke på att det skiljer en division mellan de båda lagen.

Mot Önnereds HK lär det bli betydlig tuffare men måndagens match var en bra uppvärmning inför seriespelet.

Mål: Skövde HF: Sara Johansson 5, Stina Karlsson 5 (1 straff), Mikaela Johansson 4, Malin Håkansson 4, Anna-Maria Johansson 4, Caroline Friberg 3, Malin Larsson 3 (1 straff), Lisa Emanuelsson 2, Rebecka Otter 2, Sofia Berggren 2, Rebecka Otter 2.