16 sep 2014 22:14

23 jan 2015 15:50

Trist sista test för Skövde IK

Fem dagar före seriepremiären förlorade Skövde IK borta mot HC Dalen.
Det var inte det genrep som SIK-tränaren Fredrik Ljunggren hade tänkt sig.
– Jag hade gärna sett att vi hade 60 stabila minuter, men nu blev det inte riktigt som jag hade hoppats, säger Ljunggren efter 1–2.

Inför söndagens seriepremiär mot Borlänge lirade Skövde IK sin sista träningsmatch när man gästade Dalen. Ett Dalen som vann lagens första träningsmatch den här säsongen med hela 7–2. Nu ville SIK ha revansch, men det började inte alls bra för bortalaget. Jesper Hultman – som var tillbaka i laget efter skada – drog på sig en tidig utvisning och den utnyttjade Dalen på bästa sätt.

– Målet gav dem energi, men tycker ändå att vi gjorde en okej period efter det, fortsätter Ljunggren.

Fler mål blev det inte i den första perioden som spelmässigt inte nådde några högre höjder. Dalen hade ett visst grepp och vann skottstatistiken med 9–3.

I mittenperioden växlade lagen upp ett snäpp. Skövde tog tag mer i spelet och hade sina lägen, men Dalen skapade de främsta chanserna när man snabbt vände på spelet. Pierre Svensson agerade dock säkert i SIK-kassen och höll puckarna utanför nätet, vilket betydde att 1–0-resultatet överlevde den andra perioden också.

– I andra fick vi en bra start fram till att vi fick en utvisning. Då pressade de tillbaka oss och behöll sedan det trycket, säger Ljunggren.

Den tredje perioden såg ett enda mål och det var Skövdebacken Anton Lindgren som stod för det när han förvaltade en passning från Adam Rundqvist halvvägs in i den sista perioden. 1–1 efter full tid och matchen gick till förlängning. SIK fick en chans direkt när Hultman styrde pucken, men i stället var det hemmalaget som avgjorde tillställningen när David Fredriksson på egen hand tog sig igenom SIK-försvaret och slutligen lurade Svensson i målet.

SIK blandade och gav lite under matchen, vilket tränare Ljunggren inte var helt nöjd med.

– Vi hade vissa bra perioder, men sedan var det andra perioder som var mindre bra. Vi saknade jämnheten som jag hade önskat. Generellt sett tycker jag att vi spelade fast oss själva med pucken och var omständliga vilket gav dem möjligheter, avslutar Ljunggren.

Mål, SIK: Albin Lindgren.

Inför söndagens seriepremiär mot Borlänge lirade Skövde IK sin sista träningsmatch när man gästade Dalen. Ett Dalen som vann lagens första träningsmatch den här säsongen med hela 7–2. Nu ville SIK ha revansch, men det började inte alls bra för bortalaget. Jesper Hultman – som var tillbaka i laget efter skada – drog på sig en tidig utvisning och den utnyttjade Dalen på bästa sätt.

– Målet gav dem energi, men tycker ändå att vi gjorde en okej period efter det, fortsätter Ljunggren.

Fler mål blev det inte i den första perioden som spelmässigt inte nådde några högre höjder. Dalen hade ett visst grepp och vann skottstatistiken med 9–3.

I mittenperioden växlade lagen upp ett snäpp. Skövde tog tag mer i spelet och hade sina lägen, men Dalen skapade de främsta chanserna när man snabbt vände på spelet. Pierre Svensson agerade dock säkert i SIK-kassen och höll puckarna utanför nätet, vilket betydde att 1–0-resultatet överlevde den andra perioden också.

– I andra fick vi en bra start fram till att vi fick en utvisning. Då pressade de tillbaka oss och behöll sedan det trycket, säger Ljunggren.

Den tredje perioden såg ett enda mål och det var Skövdebacken Anton Lindgren som stod för det när han förvaltade en passning från Adam Rundqvist halvvägs in i den sista perioden. 1–1 efter full tid och matchen gick till förlängning. SIK fick en chans direkt när Hultman styrde pucken, men i stället var det hemmalaget som avgjorde tillställningen när David Fredriksson på egen hand tog sig igenom SIK-försvaret och slutligen lurade Svensson i målet.

SIK blandade och gav lite under matchen, vilket tränare Ljunggren inte var helt nöjd med.

– Vi hade vissa bra perioder, men sedan var det andra perioder som var mindre bra. Vi saknade jämnheten som jag hade önskat. Generellt sett tycker jag att vi spelade fast oss själva med pucken och var omständliga vilket gav dem möjligheter, avslutar Ljunggren.

Mål, SIK: Albin Lindgren.