17 sep 2014 22:05

23 jan 2015 15:50

Premiärförlust för HK Skövde

HANDBOLL: Dålig period i första halvlek lagets fall

HK Skövde förlorade seriepremiären mot Backa HK på onsdagskvällen.
– Det här var absolut inte den start som vi ville ha, säger tränaren Klas Wahlström efter 23–25 (10–14) på hemmaplan.

Det såg till en början ut att vara HK Skövdes match. Efter knappa tolv minuters spel ledde laget med 6–4 och sedan även 8–5 med kvarten kvar av första halvlek. Men då började det mesta fallera under en period.

– Vi har en tung period där som vi lägger matchen på, säger HK-tränaren Klas Wahlström.

– Vi tar fel beslut, tar många avslut i konstiga lägen där spelarna måste lära sig att värdera bättre. I stället för att skjuta i första bästa läge kan de spela bollen vidare en extra gång. Det var för mycket juniormisstag under en period, fortsätter Wahlström.

HK Backa vände till en 14–10-ledning i halvlek och efter paus kom aldrig HK Skövde i kapp.

– Vi börjar jaga direkt och spelar 5–1-försvar i andra halvlek men de hittar lösningar och vi får gå tillbaka till 6–0-försvar. Vi gick ut på punkt och på slutet även två-punkt men vi lyckades inte. Vi prövade det mesta, menar Wahlström.

– Surt att förlora när vi hade matchen i början men vi kommer att bli bättre och förhoppningsvis tar vi ytterligare steg till nästa match.

Mål: HK Skövde: Herman Henriksson 9, Max Skog 5, Mattias Obermüller 4, Jonas Ekberg 2, Andreas Jonsson 2, Adam Nyström.

Det såg till en början ut att vara HK Skövdes match. Efter knappa tolv minuters spel ledde laget med 6–4 och sedan även 8–5 med kvarten kvar av första halvlek. Men då började det mesta fallera under en period.

– Vi har en tung period där som vi lägger matchen på, säger HK-tränaren Klas Wahlström.

– Vi tar fel beslut, tar många avslut i konstiga lägen där spelarna måste lära sig att värdera bättre. I stället för att skjuta i första bästa läge kan de spela bollen vidare en extra gång. Det var för mycket juniormisstag under en period, fortsätter Wahlström.

HK Backa vände till en 14–10-ledning i halvlek och efter paus kom aldrig HK Skövde i kapp.

– Vi börjar jaga direkt och spelar 5–1-försvar i andra halvlek men de hittar lösningar och vi får gå tillbaka till 6–0-försvar. Vi gick ut på punkt och på slutet även två-punkt men vi lyckades inte. Vi prövade det mesta, menar Wahlström.

– Surt att förlora när vi hade matchen i början men vi kommer att bli bättre och förhoppningsvis tar vi ytterligare steg till nästa match.

Mål: HK Skövde: Herman Henriksson 9, Max Skog 5, Mattias Obermüller 4, Jonas Ekberg 2, Andreas Jonsson 2, Adam Nyström.