18 sep 2014 13:23

23 jan 2015 15:50

Arvidsson jagar Stockholm Open-plats

Isak Arvidsson är klar för semifinal i ITF-tävlingen i Danderyd. Detta efter att ha besegrat Skarakillen Mikael Ymer i en stenhård tvåsetare.
Han tar därmed täten i jakten på ett wildcard till Stockholm Open.

Det krävdes tiebreak i båda seten för att skilja de båda åt. Arvidsson vann det första med 7–5, det andra blev ännu jämnare där Ymer hade setboll i egen serve vid ställningen 9–8, men Arvidsson vände och vann med 12–10.

– Det var en jämn batalj med riktigt bra spel och många bra dueller. Jag var lite nervös i början och inledde ganska dåligt med tre ”dubbletter”. Men sedan servade jag riktigt bra i ett och ett halvt set. Jag kände mig stark och kunde breaka honom i viktiga lägen, säger Arvidsson till tennis.se.

Kan få spela ATP-turnering

Arvidsson, som jagar sin tredje individuella titel på futuretouren, är därmed klar för semifinal där han möter amerikanen Peter Kobelt som i sin kvartsfinal besegrade Ilja Ivashka, Vitryssland, med 7–6, 7–6.

Men det är mer än en ITF-titel på spel. Den som blir bäste svensk i de tre tävlingarna i Danderyd, Falun och Jönköping tilldelas ett wildcard till ATP-turneringen Stockholm Open som avgörs mellan den 11-19 september.

– Det är skönt att leda, men jag måste ändå tänka på min tennis och nästa match i första hand. Jag tar en turnering i taget och sen får vi se om någon annan kommer ikapp. Men det är klart att det stora målet är att få spela Stockholm Open, säger Arvidsson.

I dubbelturneringen tog det däremot stopp för Arvidsson och hans partner Markus Eriksson i semifinalen på torsdagen. De föll i två raka set (6–2, 6–2) mot landsmännen Jacob Adaktusson/Tobias Blomgren.

Det krävdes tiebreak i båda seten för att skilja de båda åt. Arvidsson vann det första med 7–5, det andra blev ännu jämnare där Ymer hade setboll i egen serve vid ställningen 9–8, men Arvidsson vände och vann med 12–10.

– Det var en jämn batalj med riktigt bra spel och många bra dueller. Jag var lite nervös i början och inledde ganska dåligt med tre ”dubbletter”. Men sedan servade jag riktigt bra i ett och ett halvt set. Jag kände mig stark och kunde breaka honom i viktiga lägen, säger Arvidsson till tennis.se.

Kan få spela ATP-turnering

Arvidsson, som jagar sin tredje individuella titel på futuretouren, är därmed klar för semifinal där han möter amerikanen Peter Kobelt som i sin kvartsfinal besegrade Ilja Ivashka, Vitryssland, med 7–6, 7–6.

Men det är mer än en ITF-titel på spel. Den som blir bäste svensk i de tre tävlingarna i Danderyd, Falun och Jönköping tilldelas ett wildcard till ATP-turneringen Stockholm Open som avgörs mellan den 11-19 september.

– Det är skönt att leda, men jag måste ändå tänka på min tennis och nästa match i första hand. Jag tar en turnering i taget och sen får vi se om någon annan kommer ikapp. Men det är klart att det stora målet är att få spela Stockholm Open, säger Arvidsson.

I dubbelturneringen tog det däremot stopp för Arvidsson och hans partner Markus Eriksson i semifinalen på torsdagen. De föll i två raka set (6–2, 6–2) mot landsmännen Jacob Adaktusson/Tobias Blomgren.