19 sep 2014 13:18

23 jan 2015 15:50

Ny operation för Helena Jansson

ORIENTERING

På tisdag lägger sig orienteringsstjärnan Helena Jansson åter på operationsbordet. Hennes vänstra fot, som opererades förra året, kräver ett nytt ingrepp för att bli helt bra.
– Det är tudelade känslor. Dels är det såklart ledsamt, en sorg över att det är som det är, dels är jag full av beslutsamhet att det här ska bli riktigt bra, säger Skultorpstjejen i ett pressmeddelande.

Operationen är snarlik den som Jansson tvingades göra för ett år sedan, fast då i båda fötterna. Den vänstra foten är ännu inte helt bra och efter tisdagens ingrepp väntar en ny period av rehabilitering.

– Om allt går som det ska kommer det att ta ungefär två månader tills jag kan ta det första löpsteget, och ungefär den dubbla tiden innan jag kan köra ett ordentligt löppass, säger Jansson som är fast besluten om att kunna delta på VM i augusti nästa sommar.

– Definitivt, det är den drömmen som kommer att ta mig framåt i vinter. Prio ett är såklart att få en fot som är hel, jag ska ju ha den här foten resten av mitt liv, och blir den bra så kommer jag absolut att vilja springa VM i Skottland.

Operationen är snarlik den som Jansson tvingades göra för ett år sedan, fast då i båda fötterna. Den vänstra foten är ännu inte helt bra och efter tisdagens ingrepp väntar en ny period av rehabilitering.

– Om allt går som det ska kommer det att ta ungefär två månader tills jag kan ta det första löpsteget, och ungefär den dubbla tiden innan jag kan köra ett ordentligt löppass, säger Jansson som är fast besluten om att kunna delta på VM i augusti nästa sommar.

– Definitivt, det är den drömmen som kommer att ta mig framåt i vinter. Prio ett är såklart att få en fot som är hel, jag ska ju ha den här foten resten av mitt liv, och blir den bra så kommer jag absolut att vilja springa VM i Skottland.