21 sep 2014 19:36

23 jan 2015 15:50

Albin vann båda dagarna

ENDURO–SM I HOFORS: FMCK Skövdes Albin Elowson vann både i lördags och i söndags då SMK Hofors arrangerade säsongens femte och sjätte SM–deltävling av totalt sju. Därmed står han på tröskeln till två nationella mästerskapstitlar.

Efter tidigare ha vunnit JSM–guld flyttade Albin Elowson i år upp på seniornivå i SM1 och trots konkurrens av betydligt mer rutinerade motståndare har han gjort succé.

Senast i Hofors vann han inte bara sin klass båda dagarna och var dessutom totalsnabbast räknat samtliga klasser.

– Ja det har verkligen gått bra hela veckoslutet. I lördags hade jag 1,34 minuters segermarginal totalt sett och i söndags 1,16 minuter. Men jag lyckades ändå inte avgöra kampen om SM-gulden, kommenterade Albin.

En poäng fattades

– I den totala klassen, Swedish enduro cup, behöver jag som mest tio poäng då säsongens sjunde och avslutande deltävling körs i Söderhamn 4 oktober. I SM1 har jag 19 poängs ledning och i praktiken behöver jag endast ytterligare en poäng i Söderhamn, tillade den 19–årige Husqvarnaföraren från Värsås.

Även i övrigt blev det stora lokala framgångar i Hofors. I JSM1 vann Tibro MK:s Oliver Nelson båda dagarna och säkrade enligt preliminära uppgifter guldmedaljen. I samma klass kom Olivers klubbkompis Anton Sandstedt trea i lördags i den aktuella klassen, men utgick dag två.

Resultatlistan visar också Erik Ljungberg, Falköpings MK, 4:a/7:a, Mattias Ojanperä, FMCK Skövde, 5:a/6:a, Emil Gustavsson, TMK, 8:a/5:a och Marcus Adelsson, TMK, 13:e/15:e.

I JSM2 tog Tibro MK:s Jesper Börjesson över tabelledningen sedan han blivit tvåa i lördags och sedan följde upp med en seger i går.

I seniorernas SM3 slutade Anders Eriksson, TMK femma båda dagarna, medan klubbkollegan Sebastian Adielsson körde inte som sjua respektive åtta. Från SM1 noteras slutligen att Fredrik Georgsson signerade två fjärdeplaceringar.

Förutom SM, kördes också RM för veteraner i Hofors. Där blev TMK:s Mikael Wiberg tia och sjua.

Efter tidigare ha vunnit JSM–guld flyttade Albin Elowson i år upp på seniornivå i SM1 och trots konkurrens av betydligt mer rutinerade motståndare har han gjort succé.

Senast i Hofors vann han inte bara sin klass båda dagarna och var dessutom totalsnabbast räknat samtliga klasser.

– Ja det har verkligen gått bra hela veckoslutet. I lördags hade jag 1,34 minuters segermarginal totalt sett och i söndags 1,16 minuter. Men jag lyckades ändå inte avgöra kampen om SM-gulden, kommenterade Albin.

En poäng fattades

– I den totala klassen, Swedish enduro cup, behöver jag som mest tio poäng då säsongens sjunde och avslutande deltävling körs i Söderhamn 4 oktober. I SM1 har jag 19 poängs ledning och i praktiken behöver jag endast ytterligare en poäng i Söderhamn, tillade den 19–årige Husqvarnaföraren från Värsås.

Även i övrigt blev det stora lokala framgångar i Hofors. I JSM1 vann Tibro MK:s Oliver Nelson båda dagarna och säkrade enligt preliminära uppgifter guldmedaljen. I samma klass kom Olivers klubbkompis Anton Sandstedt trea i lördags i den aktuella klassen, men utgick dag två.

Resultatlistan visar också Erik Ljungberg, Falköpings MK, 4:a/7:a, Mattias Ojanperä, FMCK Skövde, 5:a/6:a, Emil Gustavsson, TMK, 8:a/5:a och Marcus Adelsson, TMK, 13:e/15:e.

I JSM2 tog Tibro MK:s Jesper Börjesson över tabelledningen sedan han blivit tvåa i lördags och sedan följde upp med en seger i går.

I seniorernas SM3 slutade Anders Eriksson, TMK femma båda dagarna, medan klubbkollegan Sebastian Adielsson körde inte som sjua respektive åtta. Från SM1 noteras slutligen att Fredrik Georgsson signerade två fjärdeplaceringar.

Förutom SM, kördes också RM för veteraner i Hofors. Där blev TMK:s Mikael Wiberg tia och sjua.

  • Anders Hallberg