23 sep 2014 15:57

23 jan 2015 15:50

Johanna Fellbrant tia vid tourfinal

Johanna Fellbrant från Tibro Hästsportklubb har en bra säsong bakom sig och i helgen blev hon tia i tuff konkurrens vid finalen i Swedish Eventing Tour.

18-åringen från Tibro har tillsammans med sin häst Goodness imponerat så här långt och en av höjdpunkterna var junior-EM i England där hon bland annat var en av få ryttare som red en felfri terrängritt. Duon hamnade mitt i det 80 ekipage stora startfältet – trots en vrickning två veckor innan som störde förberedelserna inför tävlingen.

– Efter förutsättningarna så är jag nöjd. Goodness var fri från skadan när vi åkte, men vi hann inte finslipa utan fick gå på rutin, säger Johanna och konstaterar att mästerskapet var en stor upplevelse.

– EM är det största jag ridit och det var jättekul.

I helgen avslutades nystartade Swedish Eventing Tour med tävling på Segersjö utanför Örebro. En internationell tävling med hela den svenska eliten på plats och Johanna kom på en fin tionde plats bland 32 startande. Tävlingen bjöd på svår teknisk terräng i fältritten och en knivig hoppning.

– Jag är nöjd med helgen. I alla fall dressyren och terrängen, sedan var det lite stolpe ut på hoppningen. Vi rev tre hinder och det var onödigt. Det brukar vi inte göra, fortsätter Johanna som med lite distans är belåten med sin tionde plats.

– Då kändes det helt värdelöst, men så här i efterhand kan jag känna att det ändå var bra gjort. Det var ju en internationell tävling med hela svenska eliten.

Nu återstår en start den här säsongen och det är en nationell tävling om två veckor. Sedan får vi se hur det blir till nästa säsong. Goodness är 18 år och närmar sig pension, men enligt Johanna kan det bli ytterligare en säsong.

– Han har känts oförskämt fräsch och mina tränare och landslagsledningen tycker att han ska fortsätta, men jag kommer att vara noggrann och inte tävla så mycket med honom.

– Mycket beror på honom själv och så länge han känner glädje så får han fortsätta, resonerar Johanna.

För Johannas del innebär det att hon siktar på att tävla på Swedish Eventing Tour, men säsongens stora mål blir SM för Young Riders.

– Vi ska nog ha att göra, avslutar Johanna.

18-åringen från Tibro har tillsammans med sin häst Goodness imponerat så här långt och en av höjdpunkterna var junior-EM i England där hon bland annat var en av få ryttare som red en felfri terrängritt. Duon hamnade mitt i det 80 ekipage stora startfältet – trots en vrickning två veckor innan som störde förberedelserna inför tävlingen.

– Efter förutsättningarna så är jag nöjd. Goodness var fri från skadan när vi åkte, men vi hann inte finslipa utan fick gå på rutin, säger Johanna och konstaterar att mästerskapet var en stor upplevelse.

– EM är det största jag ridit och det var jättekul.

I helgen avslutades nystartade Swedish Eventing Tour med tävling på Segersjö utanför Örebro. En internationell tävling med hela den svenska eliten på plats och Johanna kom på en fin tionde plats bland 32 startande. Tävlingen bjöd på svår teknisk terräng i fältritten och en knivig hoppning.

– Jag är nöjd med helgen. I alla fall dressyren och terrängen, sedan var det lite stolpe ut på hoppningen. Vi rev tre hinder och det var onödigt. Det brukar vi inte göra, fortsätter Johanna som med lite distans är belåten med sin tionde plats.

– Då kändes det helt värdelöst, men så här i efterhand kan jag känna att det ändå var bra gjort. Det var ju en internationell tävling med hela svenska eliten.

Nu återstår en start den här säsongen och det är en nationell tävling om två veckor. Sedan får vi se hur det blir till nästa säsong. Goodness är 18 år och närmar sig pension, men enligt Johanna kan det bli ytterligare en säsong.

– Han har känts oförskämt fräsch och mina tränare och landslagsledningen tycker att han ska fortsätta, men jag kommer att vara noggrann och inte tävla så mycket med honom.

– Mycket beror på honom själv och så länge han känner glädje så får han fortsätta, resonerar Johanna.

För Johannas del innebär det att hon siktar på att tävla på Swedish Eventing Tour, men säsongens stora mål blir SM för Young Riders.

– Vi ska nog ha att göra, avslutar Johanna.