24 sep 2014 19:43

23 jan 2015 15:29

Så var Skövde IK-Tranås AIF

Det blev förlust även i hemmapremiären för Skövde IK. Men det krävdes straffar för att skilja SIK och Tranås åt, där var gästerna kyligast.

Första perioden:

Säsongens första serieakt i Billingehov slutade 1-1. Tranås tog ledningen efter 6.15 och kvitteringen kom drygt tre minuter senare. Max Örnskog snappade upp en lös puck framför målet och satte upp en backhand rakt upp i nättaket.

Skövde har överlag varit det bättre laget och tog snabbt kommandot, mycket tack vare ett tidigt powerplay. Tranås ledningsmål kom något överraskande, David Bremer tog pucken bakom SIK-målet och hittade Viktor Ekman som direktsköt in ledningsmålet.

SIK vann skotten klart med 19-8, men hade få riktigt klara målchanser, Anton Tano hade det bästa läget i powerplay. Gästerna har också haft en puck i målramen då förre SIK-spelaren Robin Johansson prickade insidan stolpen med ett dragskott.

0-1 (6.15) Viktor Ekman ass David Bremer och Adam Johansson.

1-1 (9.32) Max Örnskog ass Henrik Tång.

Skott: 19-8.

Andra perioden:

Hemmalaget går till den andra pausvilan med en 2-1-ledning, detta efter Erik Roséns kanonskott efter 18.44 i spel fem mot fyra.

Just utvisningar har präglat mittperioden. SIK satte ett väldigt tryck på Tranås redan från början och skapade ett flertal riktigt vassa lägen vilket fick motståndarna att ta timeout efter 5.27. Efter det spelade gästerna upp sig en aning och SIK började dra på sig utvisningar, laget spelade nästintill tre raka boxplay från 9.23 till 16.30, och där fick Pierre Svensson stå för en rad fina insatser. Sedan fick SIK chansen i numerärt överläge och precis när ett fem mot tre-läge blivit fem mot fyra satte Rosén periodens enda mål.

2-1 (18.44) Erik Rosén ass Mikael Persson-Riis, spel fem mot fyra.

Skott: 15-10.

Tredje perioden:

En i det stora hela väldigt jämn period slutade med att Tranås utjämnade och tog matchen till en fjärde period. Nye Aatu Hämäläinen kom i ett två mot ett-läge, höll i pucken och fintade bort backen innan han överlistade Pierre Svensson med ett närskott. Perioden var i övrigt ganska chansfattig, men SIK hade två jättelägen till mål i periodens enda powerplay.

2-2 (10.43) Aatu Hämäläinen ass Filip Pettersson och Robin Johansson.

Skott: 11-8.

Fjärde perioden:

Skövde IK hade bäst lägen att avgöra, framför allt då laget fick spela fyra mot tre efter drygt halva perioden. Laget skapade dock inga heta lägen och en annars rätt intensägande förlängning slutade mållös. Nu blir det straffar.

Straffläggning:

Tranås tar hem bonuspoäng efter att Johan Eriksson avgjort med en mycket läcker straffvariant.

Första perioden:

Säsongens första serieakt i Billingehov slutade 1-1. Tranås tog ledningen efter 6.15 och kvitteringen kom drygt tre minuter senare. Max Örnskog snappade upp en lös puck framför målet och satte upp en backhand rakt upp i nättaket.

Skövde har överlag varit det bättre laget och tog snabbt kommandot, mycket tack vare ett tidigt powerplay. Tranås ledningsmål kom något överraskande, David Bremer tog pucken bakom SIK-målet och hittade Viktor Ekman som direktsköt in ledningsmålet.

SIK vann skotten klart med 19-8, men hade få riktigt klara målchanser, Anton Tano hade det bästa läget i powerplay. Gästerna har också haft en puck i målramen då förre SIK-spelaren Robin Johansson prickade insidan stolpen med ett dragskott.

0-1 (6.15) Viktor Ekman ass David Bremer och Adam Johansson.

1-1 (9.32) Max Örnskog ass Henrik Tång.

Skott: 19-8.

Andra perioden:

Hemmalaget går till den andra pausvilan med en 2-1-ledning, detta efter Erik Roséns kanonskott efter 18.44 i spel fem mot fyra.

Just utvisningar har präglat mittperioden. SIK satte ett väldigt tryck på Tranås redan från början och skapade ett flertal riktigt vassa lägen vilket fick motståndarna att ta timeout efter 5.27. Efter det spelade gästerna upp sig en aning och SIK började dra på sig utvisningar, laget spelade nästintill tre raka boxplay från 9.23 till 16.30, och där fick Pierre Svensson stå för en rad fina insatser. Sedan fick SIK chansen i numerärt överläge och precis när ett fem mot tre-läge blivit fem mot fyra satte Rosén periodens enda mål.

2-1 (18.44) Erik Rosén ass Mikael Persson-Riis, spel fem mot fyra.

Skott: 15-10.

Tredje perioden:

En i det stora hela väldigt jämn period slutade med att Tranås utjämnade och tog matchen till en fjärde period. Nye Aatu Hämäläinen kom i ett två mot ett-läge, höll i pucken och fintade bort backen innan han överlistade Pierre Svensson med ett närskott. Perioden var i övrigt ganska chansfattig, men SIK hade två jättelägen till mål i periodens enda powerplay.

2-2 (10.43) Aatu Hämäläinen ass Filip Pettersson och Robin Johansson.

Skott: 11-8.

Fjärde perioden:

Skövde IK hade bäst lägen att avgöra, framför allt då laget fick spela fyra mot tre efter drygt halva perioden. Laget skapade dock inga heta lägen och en annars rätt intensägande förlängning slutade mållös. Nu blir det straffar.

Straffläggning:

Tranås tar hem bonuspoäng efter att Johan Eriksson avgjort med en mycket läcker straffvariant.

  • Daniel Olausson