26 sep 2014 16:36

23 jan 2015 15:51

EM-kvalet i futsal har lottats av UEFA

FUTSAL:

Förkvalet till futsal-EM har lottats och det blir Israel, Armenien och Skottland som kommer till Arena Skövde.

13-18 januari spelas Sveriges grupp i förkvalet till EM i Arena Skövde som nyligen utsetts till nationalarena av Svenska fotbollförbundet. Under fredagen lottade UEFA kvalet i Nyon, Schweiz och nu står det klart att Sverige får möta Israel, Armenien och Skottland i sin grupp.

– Det är nog en ganska jämn grupp, men jag hoppas att vi kan gå vidare, säger förbundskaptenen Charbel Abraham

Förra året avancerade Sverige vidare från förkvalet i Andorra.

– Det är nog ungefär samma nivå på den här gruppen som i Andorra och då vann vi ju gruppen, konstaterar Charbel och hoppas på mycket publik under matcherna i Arena Skövde.

– Det är inga stora fotbollsnationer, men jag hoppas att det lockar folk till Arenan.

Vinnaren går sedan vidare till huvudkvalet och om Sverige lyckas avancera väntar i så fall en grupp tillsammans med Kroatien, Slovakien och Turkiet. Det finns också en möjlighet att gå vidare som bästa tvåa i förkvalet och då skulle Sverige i så fall hamna tillsammans med Spanien, Makedonien och Ungern i huvudkvalet.

13-18 januari spelas Sveriges grupp i förkvalet till EM i Arena Skövde som nyligen utsetts till nationalarena av Svenska fotbollförbundet. Under fredagen lottade UEFA kvalet i Nyon, Schweiz och nu står det klart att Sverige får möta Israel, Armenien och Skottland i sin grupp.

– Det är nog en ganska jämn grupp, men jag hoppas att vi kan gå vidare, säger förbundskaptenen Charbel Abraham

Förra året avancerade Sverige vidare från förkvalet i Andorra.

– Det är nog ungefär samma nivå på den här gruppen som i Andorra och då vann vi ju gruppen, konstaterar Charbel och hoppas på mycket publik under matcherna i Arena Skövde.

– Det är inga stora fotbollsnationer, men jag hoppas att det lockar folk till Arenan.

Vinnaren går sedan vidare till huvudkvalet och om Sverige lyckas avancera väntar i så fall en grupp tillsammans med Kroatien, Slovakien och Turkiet. Det finns också en möjlighet att gå vidare som bästa tvåa i förkvalet och då skulle Sverige i så fall hamna tillsammans med Spanien, Makedonien och Ungern i huvudkvalet.