27 sep 2014 18:50

23 jan 2015 15:51

Väring avancerar till division 5

FOTBOLL: Seriesegern klar efter vinsten mot Hova

Seriesegern var så gott som klar för Värings GIF redan innan lördagens match men blev det definitivt efter 3–0-segern mot Hova hemma på Väringsvallen.
– Riktigt skönt att det är klart och nu är Väring tillbaka i division 5 där dem hör hemma. Det känns riktigt bra, säger tränaren Magnus Tapper.

Den riktigt stora segerfesten dröjer dock till lite längre fram men laget kan helt klart lägga champagnen på kylning.

– Vi är jättenöjda med säsongen. Vi var inte favoriter inför serien men vi visste att vi hade ett bra lag. Vi har bara förlorat två matcher och har vunnit alla matcher mot Björsäter (tvåa) och Fagersanna (trea) där vi har en målskillnad med 21–4. Det talar sitt tydliga språk, konstaterar Väringstränaren Magnus Tapper.

– Vi har ett komplett lag med flera duktiga spelare som vill spela fotboll. Det har varit kanonbra energi i laget och en hög lägsta nivå. Vi har inte tillåtit varandra att gå ner oss utan då har det alltid varit någon som har tagit tag i spelet för oss, förklarar Tapper framgången.

Lördagens segermatch mot Hova grundlades i den första halvleken där Väring snabbt gjorde 3–0 och sedan spelade laget bara av den andra halvleken.

Målet var att minst göra ett mål till för att nå 100 gjorda mål i seriespelet men det kan de i stället fixa i den sista matchen mot Hörnebo på bortaplan. Efter lördagens vinst kan Väringsspelarna bara gå ut och njuta innan säsongen är över.

Efter avancemanget till division 5 lämnar nu tränaren Magnus Tapper laget och fotbollen. En lång tränarkarriär är därmed till ända.

– Jag har tränat lag i över 30 år men nu får det vara bra. Nu ska jag bara titta på fotboll i stället. Det känns bra att vara med och föra upp Väring till division 5 igen och nu kan jag sluta när jag är på topp, säger Tapper.

Mål: Väring: Edvin Alicic 2, Stefan Sundelius.

Den riktigt stora segerfesten dröjer dock till lite längre fram men laget kan helt klart lägga champagnen på kylning.

– Vi är jättenöjda med säsongen. Vi var inte favoriter inför serien men vi visste att vi hade ett bra lag. Vi har bara förlorat två matcher och har vunnit alla matcher mot Björsäter (tvåa) och Fagersanna (trea) där vi har en målskillnad med 21–4. Det talar sitt tydliga språk, konstaterar Väringstränaren Magnus Tapper.

– Vi har ett komplett lag med flera duktiga spelare som vill spela fotboll. Det har varit kanonbra energi i laget och en hög lägsta nivå. Vi har inte tillåtit varandra att gå ner oss utan då har det alltid varit någon som har tagit tag i spelet för oss, förklarar Tapper framgången.

Lördagens segermatch mot Hova grundlades i den första halvleken där Väring snabbt gjorde 3–0 och sedan spelade laget bara av den andra halvleken.

Målet var att minst göra ett mål till för att nå 100 gjorda mål i seriespelet men det kan de i stället fixa i den sista matchen mot Hörnebo på bortaplan. Efter lördagens vinst kan Väringsspelarna bara gå ut och njuta innan säsongen är över.

Efter avancemanget till division 5 lämnar nu tränaren Magnus Tapper laget och fotbollen. En lång tränarkarriär är därmed till ända.

– Jag har tränat lag i över 30 år men nu får det vara bra. Nu ska jag bara titta på fotboll i stället. Det känns bra att vara med och föra upp Väring till division 5 igen och nu kan jag sluta när jag är på topp, säger Tapper.

Mål: Väring: Edvin Alicic 2, Stefan Sundelius.