30 sep 2014 06:00

23 jan 2015 15:51

Inför IFK Skövde-Ricoh HK

IFK Skövde kan ta sin tredje raka seger i elitserien vid seger mot Ricoh HK på tisdagskvällen i Arena Skövde.
Nykomlingen från Stockholm har förlorat sina tre senaste matcher.

IFK Skövde kommer till spel med två raka segrar där laget visat styrka genom att avgöra i slutet. Nykomlingen Ricoh har förlorat sina tre senaste matcher. Frågan är vad det betyder inför kvällens möte mellan IFK Skövde och Ricoh i Arena Skövde?

– För oss har det naturligtvis varit väldigt skönt att kunna avgöra matcherna även om vi inte var nöjda med spelet senast mot RIK hemma, säger tränaren Peter Johansson.

Mot RIK hade laget en svacka där man höll på att tappa matchen, en period förlorades med 1–7. Sedan var det starkt att komma tillbaka och avgöra med halvminuten kvar.

– Det står ju inte i tabellen hur det ser ut när man vinner, men helt klart hoppas vi kunna höja prestationen mot Ricoh. Det lär behövas för vi kommer att möta ett lag med många duktiga spelare, säger Peter.

Ricoh har haft ett tufft öppningsprogram och inledde i premiären med att besegra Guif i Solnahallen. Sedan blev det förluster mot Alingsås och Sävehof efter ganska bra spel. Senast mot Hammarby kom det dock en mindre bra prestation, 21–27 mot Hammarby.

Peter Johansson har sett matcherna och kan konstatera att Hammarby fick bra betalt med sitt offensiva försvar.

– Så kan inte vi spela, men helt klart kommer vi fortsätta att vara aggressiva bakåt. Sedan tycker jag vi har värderat bättre i de senaste matcherna, säger IFK-tränaren.

Inga förändringar planeras i IFK:s lag. Markus Stegefelt har ett ömmande knä, men det är inget som stoppar honom från medverkan. Sedan väljer IFK att komma till spel med 14 spelare den här gången, vilket betyder att Max Skog och Mattias Obermüller står över.

Ricoh handlar mycket om den norske mittnian Torjus Björnstad och islänningen Tandri Mar Konradsen. Sedan blir det en intressant återkomst i Arena Skövde för IFK:s förre lagkapten Mattias Gustavsson som flyttat tillbaka till Stockholm efter sina år utomlands. Det kommer säkert kännas lite extra för Mattias att möta IFK. Notabelt är också att Rasmus Båverud, med HK Country som moderklubb, återfinns i Ricoh.

IFK Skövde kommer till spel med två raka segrar där laget visat styrka genom att avgöra i slutet. Nykomlingen Ricoh har förlorat sina tre senaste matcher. Frågan är vad det betyder inför kvällens möte mellan IFK Skövde och Ricoh i Arena Skövde?

– För oss har det naturligtvis varit väldigt skönt att kunna avgöra matcherna även om vi inte var nöjda med spelet senast mot RIK hemma, säger tränaren Peter Johansson.

Mot RIK hade laget en svacka där man höll på att tappa matchen, en period förlorades med 1–7. Sedan var det starkt att komma tillbaka och avgöra med halvminuten kvar.

– Det står ju inte i tabellen hur det ser ut när man vinner, men helt klart hoppas vi kunna höja prestationen mot Ricoh. Det lär behövas för vi kommer att möta ett lag med många duktiga spelare, säger Peter.

Ricoh har haft ett tufft öppningsprogram och inledde i premiären med att besegra Guif i Solnahallen. Sedan blev det förluster mot Alingsås och Sävehof efter ganska bra spel. Senast mot Hammarby kom det dock en mindre bra prestation, 21–27 mot Hammarby.

Peter Johansson har sett matcherna och kan konstatera att Hammarby fick bra betalt med sitt offensiva försvar.

– Så kan inte vi spela, men helt klart kommer vi fortsätta att vara aggressiva bakåt. Sedan tycker jag vi har värderat bättre i de senaste matcherna, säger IFK-tränaren.

Inga förändringar planeras i IFK:s lag. Markus Stegefelt har ett ömmande knä, men det är inget som stoppar honom från medverkan. Sedan väljer IFK att komma till spel med 14 spelare den här gången, vilket betyder att Max Skog och Mattias Obermüller står över.

Ricoh handlar mycket om den norske mittnian Torjus Björnstad och islänningen Tandri Mar Konradsen. Sedan blir det en intressant återkomst i Arena Skövde för IFK:s förre lagkapten Mattias Gustavsson som flyttat tillbaka till Stockholm efter sina år utomlands. Det kommer säkert kännas lite extra för Mattias att möta IFK. Notabelt är också att Rasmus Båverud, med HK Country som moderklubb, återfinns i Ricoh.

Truppen

IFK Skövde: Robert Lechte, Joakim Svensson, Rssmus Wremer, Robin Wärn, Charlie Röxner, Jonas Samuelsson, Jonatan Eriksson, Markus Stegefelt, Joel Järlfors, Axel Magnusson, Adam Samuelsson, Linus Lake, Kristian Svensson, Alfred Ehn.

Tre senaste matcherna

IFK Skövde: Redbergslid (h) 25–24, Hammarby (b) 30–29, Alingsås (h) 23–30.

Ricoh: Hammarby (b) 21–27, Alingsås (h) 22–27, Sävehof (b) 23–26.

Övriga matcher

30/9: Malmö–Ystads IF, 1/10: Hammarby–Alingsås, 3/10: Drott–Kristianstad.

Målskyttar

Skövde: Markus Stegefelt 21, Kristian Svensson 15, Linus Lake 15.

Ricoh: Torjus Björnstad 18, Mar Tandri Konradsen 15, Viktor Bernhager 10.

Målgivande passningar

Skövde: Kristian Svensson 16, Markus Stegefelt 11, Linus Lake 10.

Ricoh: Mar Tandri Konradsen 15, Torjus Björnstad 8, Emil Koplimaa 5.

Målvaktsprocent

Skövde: Robert Lechte 31 %.

Ricoh: Thomas Forsberg 36 %.

SLA-ligan

Robert Lechte 14, Robin Wärn 14, Markus Stegefelt 12, Linus Lake 12, Adam Samuelsson 12.