02 okt 2014 17:41

23 jan 2015 15:51

Anaheim bantar – Friberg får lämna

ISHOCKEY

Anaheim Ducks fortsätter banta sin trupp inför NHL-säsongen. Den här gången fick Max Friberg lämna laget.

På onsdagen meddelade klubben på sin hemsida att laget bantas ned till 28 spelare och innehåller numer 15 forwards, tio backar och tre målvakter. Fyra spelare fick lämna försäsongslägret, en av dem var Max Friberg som flyttades till farmarlaget Norfolk Admirals där Friberg tillbringade förra säsongen.

Det är Fribergs sista kontraktsår med Anaheim och under försäsongen har han fått en del speltid under lagets matcher, men då i B-betonade uppställningar. I 1–3-förlusten mot San José Sharks i lördags blev Friberg visserligen poänglös, men han fick drygt 20 minuters speltid och noterades för två skott på mål. Och i den första träningsmatchen mot Colorado spelade Skövdekillen fram Brad Winchester till hans 2–2-mål i 5–2-vinsten. Friberg gjorde dessutom ett mål under en officiell internmatch på lägret.

På onsdagen meddelade klubben på sin hemsida att laget bantas ned till 28 spelare och innehåller numer 15 forwards, tio backar och tre målvakter. Fyra spelare fick lämna försäsongslägret, en av dem var Max Friberg som flyttades till farmarlaget Norfolk Admirals där Friberg tillbringade förra säsongen.

Det är Fribergs sista kontraktsår med Anaheim och under försäsongen har han fått en del speltid under lagets matcher, men då i B-betonade uppställningar. I 1–3-förlusten mot San José Sharks i lördags blev Friberg visserligen poänglös, men han fick drygt 20 minuters speltid och noterades för två skott på mål. Och i den första träningsmatchen mot Colorado spelade Skövdekillen fram Brad Winchester till hans 2–2-mål i 5–2-vinsten. Friberg gjorde dessutom ett mål under en officiell internmatch på lägret.