03 okt 2014 20:04

23 jan 2015 15:51

Små marginaler när Joshi blev tvåa

KONSTÅKNING: Ondrej Nepela Trophy

Joshi Helgesson kunde inte försvara sin ledning från kortprogrammet i Bratislava.
Hon fick se sig passerad av italienskan Roberta Rodeghiero på det fria programmet – med minsta möjliga marginal.

Med sina 59,51 poäng hade Joshi en ganska klar ledning med sig från torsdagens korta program. Hon gjorde sedan en skaplig insats i det fria och noterades för 90,54 poäng vilket var tredje bäst av de 16 åkarna i fältet.

Problemet var bara att 24-åriga Rodeghiero stod för ett särklassigt åk som resulterade i 103,30 poäng och sammanlagt 150,83 vilket gav henne segern i den 22:a upplagan av Ondrej Nepela Trophy med blott 0,78 poängs marginal till tvåan Joshi Helgesson.

”Vicky” blev fyra

Storasystern Viktoria halkade också ned en placering jämfört med det korta programmet. ”Vickys” 85,88 var sjätte bästa poäng i det fria programmet vilket gav henne en slutpoäng på 135,73 och en slutlig fjärdeplats. Hon hade drygt sju poäng upp till amerikanskan Ashley Cain som blev trea och hon hade i sin tur åtta poäng upp till Joshi Helgesson.

Höstens GP-tävlingar närmar sig med stormsteg där Joshi ska tävla i Chicago i slutet på oktober och i Moskva i mitten av november. Viktoria går in i sina GP-tävlingar i Kanada och Kina efter månadsskiftet.

Med sina 59,51 poäng hade Joshi en ganska klar ledning med sig från torsdagens korta program. Hon gjorde sedan en skaplig insats i det fria och noterades för 90,54 poäng vilket var tredje bäst av de 16 åkarna i fältet.

Problemet var bara att 24-åriga Rodeghiero stod för ett särklassigt åk som resulterade i 103,30 poäng och sammanlagt 150,83 vilket gav henne segern i den 22:a upplagan av Ondrej Nepela Trophy med blott 0,78 poängs marginal till tvåan Joshi Helgesson.

”Vicky” blev fyra

Storasystern Viktoria halkade också ned en placering jämfört med det korta programmet. ”Vickys” 85,88 var sjätte bästa poäng i det fria programmet vilket gav henne en slutpoäng på 135,73 och en slutlig fjärdeplats. Hon hade drygt sju poäng upp till amerikanskan Ashley Cain som blev trea och hon hade i sin tur åtta poäng upp till Joshi Helgesson.

Höstens GP-tävlingar närmar sig med stormsteg där Joshi ska tävla i Chicago i slutet på oktober och i Moskva i mitten av november. Viktoria går in i sina GP-tävlingar i Kanada och Kina efter månadsskiftet.