05 okt 2014 21:20

23 jan 2015 15:51

Lars G:s pokal jubilerade

KONSTÅKNING:

Den tionde upplagan av Lars G:s pokal arrangerades i lördags och söndags av Tibro KK i kommunens ishall. Senast i kombination med en deltävling i elitserien. Bäst av hemmaåkarna lyckades Cecilia Frydén och Maggie Hills.

Allra bäst gick det för Cecilia i damernas seniorklass där hon slutade fyra sammanlagt efter lördagens korta program och söndagens fria åkning.

– Jag fick 101,57 poäng av domarna. Det är sex poäng från mitt personbästa. Jag känner att jag har mer att ge, men det betyder inte att jag är missnöjd med mitt resultat, sammanfattade Cecilia Frydén.

Näst bäst av hemmaåkarna blev Maggie Hills som debuterade i U15–klassen med en femteplacering. Eftersom klassen är ny för henne blev det också personligt rekord (89,7).

– Det gick ungefär så bra som jag hoppades. Bland annat gjorde jag två trippelhopp och det har jag aldrig tidigare gjort på en tävling, summerade Maggie som under den nyss påbörjade säsongen har ett tiotal tävlingar framför sig.

Skövde KK representerat

I samma klass som Maggie kom klubbkompisen Malva Johansson 31:a med poängen 52,25, tre placeringar bakom Skövde KK:s enda representant Sandra Eriksson (54,0).

Ursprungligen hade arrangerande Tibro KK aviserat fyra deltagare, alla på damsidan, men Susanna Frydén blev tvungen att lämna återbud på grund av sjukdom.

Totalt kom närmare ett 60–tal åkare till start och inteckningen i Lars G:s pokal gick till damseniorernas segrarinna Elin Hallberg från Uddevalla KF.

Nästa mer omfattande arrangemang för Tibro KK är mer lokalt betonade Tibrotrofén 29–30 november.

– Då handlar det om B–åkare som ännu inte nått lika långt som veckoslutets deltagare, sa Anna Ekänge i klubbens tävlingskommitté.

Allra bäst gick det för Cecilia i damernas seniorklass där hon slutade fyra sammanlagt efter lördagens korta program och söndagens fria åkning.

– Jag fick 101,57 poäng av domarna. Det är sex poäng från mitt personbästa. Jag känner att jag har mer att ge, men det betyder inte att jag är missnöjd med mitt resultat, sammanfattade Cecilia Frydén.

Näst bäst av hemmaåkarna blev Maggie Hills som debuterade i U15–klassen med en femteplacering. Eftersom klassen är ny för henne blev det också personligt rekord (89,7).

– Det gick ungefär så bra som jag hoppades. Bland annat gjorde jag två trippelhopp och det har jag aldrig tidigare gjort på en tävling, summerade Maggie som under den nyss påbörjade säsongen har ett tiotal tävlingar framför sig.

Skövde KK representerat

I samma klass som Maggie kom klubbkompisen Malva Johansson 31:a med poängen 52,25, tre placeringar bakom Skövde KK:s enda representant Sandra Eriksson (54,0).

Ursprungligen hade arrangerande Tibro KK aviserat fyra deltagare, alla på damsidan, men Susanna Frydén blev tvungen att lämna återbud på grund av sjukdom.

Totalt kom närmare ett 60–tal åkare till start och inteckningen i Lars G:s pokal gick till damseniorernas segrarinna Elin Hallberg från Uddevalla KF.

Nästa mer omfattande arrangemang för Tibro KK är mer lokalt betonade Tibrotrofén 29–30 november.

– Då handlar det om B–åkare som ännu inte nått lika långt som veckoslutets deltagare, sa Anna Ekänge i klubbens tävlingskommitté.

  • Anders Hallberg