06 okt 2014 09:45

23 jan 2015 15:30

Ny idrott på schemat

BASEBOLL/SOFTBOLL: Skövde Saints och Gymnasium Skaraborg samarbetar

Nästa höst är det möjligt att få softboll/baseboll på skolschemat inom ramen för LIU, lokal idrottsutbildning.
Skövde Saints har tagit initiativet och jobbat för detta en längre tid och nu blir det alltså verklighet i Skövde på Gymnasium Skaraborg.

Det har varit på gång en längre tid men nu är det klart.

Handboll, fotboll, innebandy och ishockey är några idrotter som redan finns som valbara alternativ för gymnasieeleverna i Skövde.

Nästa höst kommer även softboll och baseboll finnas på schemat och vara möjligt för eleverna att välja.

Det finns redan ett riksidrottsgymnasium i Leksand för softboll och baseboll och i Skövde erbjuds sporten som LIU (Lokal idrottsutbildning) som inte ska förväxlas med NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) och som enbart erbjuds till elever i fotboll och handboll.

– Målsättningen är att utveckla spelarna mer inom vår idrott och ge möjlighet till individuell träning, bland annat när det gäller kastteknik, slagteknik och specifik positionsträning, säger Mattias Grimstoft som har drivit frågan tillsammans med Kristian Pälviä från Skövde Saints i ett pressmeddelande.

Inför läsåret 2015/16 kommer Skövde Saints och Gymnasium Skövde tillsammans starta ett baseboll- softbollgymnasium. Det innebär att unga och lovande baseboll- och softbollsspelare ges möjligheten att få träna sin idrott på skoltid inom ramen för elevens val.

Skövde Saints har haft en bra utveckling på sin ungdomsverksamget de senaste åren och det har bidragit till att klubben väckte frågan om ett gymnasium.

– I vår sport finns det ett Riksidrottsgymnasium i Leksand med 30 platser, men det är ju inte alla ungdomar som kan, eller vill, flytta dit för att fortsätta utveckla sig. Med den här lösningen blir vi ett bra komplement till RIG-verksamheten och ger fler ungdomar möjligheten att få träna extra för att bli bättre i sin idrott och på sikt därmed kunna ta ytterligare steg mot nationell elit, säger Kristian Pälviä i samma pressmeddelande.

Det har varit på gång en längre tid men nu är det klart.

Handboll, fotboll, innebandy och ishockey är några idrotter som redan finns som valbara alternativ för gymnasieeleverna i Skövde.

Nästa höst kommer även softboll och baseboll finnas på schemat och vara möjligt för eleverna att välja.

Det finns redan ett riksidrottsgymnasium i Leksand för softboll och baseboll och i Skövde erbjuds sporten som LIU (Lokal idrottsutbildning) som inte ska förväxlas med NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) och som enbart erbjuds till elever i fotboll och handboll.

– Målsättningen är att utveckla spelarna mer inom vår idrott och ge möjlighet till individuell träning, bland annat när det gäller kastteknik, slagteknik och specifik positionsträning, säger Mattias Grimstoft som har drivit frågan tillsammans med Kristian Pälviä från Skövde Saints i ett pressmeddelande.

Inför läsåret 2015/16 kommer Skövde Saints och Gymnasium Skövde tillsammans starta ett baseboll- softbollgymnasium. Det innebär att unga och lovande baseboll- och softbollsspelare ges möjligheten att få träna sin idrott på skoltid inom ramen för elevens val.

Skövde Saints har haft en bra utveckling på sin ungdomsverksamget de senaste åren och det har bidragit till att klubben väckte frågan om ett gymnasium.

– I vår sport finns det ett Riksidrottsgymnasium i Leksand med 30 platser, men det är ju inte alla ungdomar som kan, eller vill, flytta dit för att fortsätta utveckla sig. Med den här lösningen blir vi ett bra komplement till RIG-verksamheten och ger fler ungdomar möjligheten att få träna extra för att bli bättre i sin idrott och på sikt därmed kunna ta ytterligare steg mot nationell elit, säger Kristian Pälviä i samma pressmeddelande.