07 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:51

FMCK Skövde firade 40 år

JUBILEUM:

I lördags kväll firade FMCK Skövde sitt 40-årsjubileum på Grevagården och anslutningen av gäster överträffade alla förväntningar. Mer exakt 270 personer som under aftonen åt en trerätters middag i områdets restaurang.

Skövdekårens ordförande Roger Wallgren inledde kvällen med att hälsa såväl tidigare medlemmar som nuvarande varmt välkomna. Han berörde också kårens historia och dess verksamhet i Skövde.

Detta ägde rum i ridhuset där sedan en bejublad trialuppvisning följde på en speciellt uppbyggd bana som bland annat passande nog hade formen av ett ridhinder. Huvudpersonen i det sammanhanget var särskilt engagerade Emil Gyllenhammar från Partille TK, tvåfaldig svensk mästare och tre gånger nordisk dito.

Cirka 500 medlemmar

Totalt har FMCK Skövde cirka 500 medlemmar och trialuppvisningen till trots, består den absolut största verksamheten av enduro. Inte minst för barn och ungdomar som under årtionden fått lära sig köra motorcykel i kårens riksbekanta enduroskola.

– Jag tror kåren här i Skövde var den första som tog det initiativet och är en av landets största, kommenterade Åsa Karlsson, en av fyra medlemmar i jubileets festkommitté.

Framåt kvällen bjöds också på underhållning av scenartisten Börje Bappelsin och för den som ville ta del av lite nostalgi fanns diverse bilder och tidningsurklipp att beskåda.

Skövdekårens ordförande Roger Wallgren inledde kvällen med att hälsa såväl tidigare medlemmar som nuvarande varmt välkomna. Han berörde också kårens historia och dess verksamhet i Skövde.

Detta ägde rum i ridhuset där sedan en bejublad trialuppvisning följde på en speciellt uppbyggd bana som bland annat passande nog hade formen av ett ridhinder. Huvudpersonen i det sammanhanget var särskilt engagerade Emil Gyllenhammar från Partille TK, tvåfaldig svensk mästare och tre gånger nordisk dito.

Cirka 500 medlemmar

Totalt har FMCK Skövde cirka 500 medlemmar och trialuppvisningen till trots, består den absolut största verksamheten av enduro. Inte minst för barn och ungdomar som under årtionden fått lära sig köra motorcykel i kårens riksbekanta enduroskola.

– Jag tror kåren här i Skövde var den första som tog det initiativet och är en av landets största, kommenterade Åsa Karlsson, en av fyra medlemmar i jubileets festkommitté.

Framåt kvällen bjöds också på underhållning av scenartisten Börje Bappelsin och för den som ville ta del av lite nostalgi fanns diverse bilder och tidningsurklipp att beskåda.

  • Anders Hallberg