09 okt 2014 15:00

23 jan 2015 15:51

Ny löparfest står för dörren

FRIIDROTT: Dags för ännu en upplaga av Billingehusloppet

IFK Skövde laddar för en ny upplaga av sin klassiker Billingehusloppet på lördag. Loppet lockar som vanligt mycket folk och nytt för i år är en lagstafett med tre sträckor över distansen 10,5 kilometer.
– Det är något som vi tror mycket på och som vi hoppas ska mynna väl ut, säger Stefan Karlsson i arrangören IFK Skövde.

På lördag avgörs ännu en upplaga av Billingehusloppet som har anordnats sedan starten 1966. I år det 49:e gången som löpartävlingen arrangeras på Billingen.

Förra året kom 850–900 personer till start och arrangören hoppas på ett liknande deltagande även den här gången. Då segrade Musael Temesghen från Hälle IF på herrsidan och på damsidan vann Maria Lundgren från IFK Växjö, men de kommer inte till start i år.

Bland de som förväntas göra upp om segern i Billingehusloppet – som i år för många löpare blir ett genrep inför terräng-SM om en vecka – återfinns Semir Naser Sherif som tidigare i år har vunnit både Halmstadmilen och Malmö Halvmaraton från MAI, Malmö allmänna idrottsförening. Även hans klubbkamrat Habtamu Dadi som var trea i Malmö kommer till Skövde.

– Det är två spännande löpare som deltar och vi har inte haft löpare från MAI på flera år. Det är kul att ha dem med och de kommer att vara med i toppstriden, säger Stefan Karlsson i arrangerande IFK Skövde.

Intressanta namn

En klubb som brukar vara representerat är Hälle IF från Göteborg och de har två heta segerkandidater till start i Yared Admasu och Nuray Yassin.

– Hälles Ababa Lama hade också tänkt starta men han dras tyvärr med en förkylning, men de andra två löparna är också intressanta namn som blir att räkna med.

IF Hagens Jonas Andersson var sexa i loppet förra året är med även i år.

På damsidan nämns Therese Forsberg från Stockholm och tävlandes för Runacademy IF som segeraktuell. Återstår sedan att se om Malin Strand från Sävedalens IF – som vann SLA-loppet tidigare i höst och var trea i Billingehusloppet förra året – dyker upp. Det går nämligen att efteranmäla sig.

Stafett – en nyhet

Billingehusloppet arrangeras av IFK Skövdes båda sektioner, friidrott och skidor. Det tävlas i 14 klasser på de fyra löpsträckorna 10,5, 5, 3,5 och 1,6 kilometer. Sedan finns det även en klass för stavgång och nytt för i år är att det även är en lagstafett med tre sträckor över distansen 10,5 kilometer.

Tävling är en sak men minst lika viktig är motionsdelen. Nytt för i år är Billingeklassikern (skidloppet Billingens långlopp, cykelloppet Billingeracet, alternativt Billingen runt) där Billingehusloppet ingår.

Arrangören räknar med ypperliga tävlingsförhållanden.

På lördag avgörs ännu en upplaga av Billingehusloppet som har anordnats sedan starten 1966. I år det 49:e gången som löpartävlingen arrangeras på Billingen.

Förra året kom 850–900 personer till start och arrangören hoppas på ett liknande deltagande även den här gången. Då segrade Musael Temesghen från Hälle IF på herrsidan och på damsidan vann Maria Lundgren från IFK Växjö, men de kommer inte till start i år.

Bland de som förväntas göra upp om segern i Billingehusloppet – som i år för många löpare blir ett genrep inför terräng-SM om en vecka – återfinns Semir Naser Sherif som tidigare i år har vunnit både Halmstadmilen och Malmö Halvmaraton från MAI, Malmö allmänna idrottsförening. Även hans klubbkamrat Habtamu Dadi som var trea i Malmö kommer till Skövde.

– Det är två spännande löpare som deltar och vi har inte haft löpare från MAI på flera år. Det är kul att ha dem med och de kommer att vara med i toppstriden, säger Stefan Karlsson i arrangerande IFK Skövde.

Intressanta namn

En klubb som brukar vara representerat är Hälle IF från Göteborg och de har två heta segerkandidater till start i Yared Admasu och Nuray Yassin.

– Hälles Ababa Lama hade också tänkt starta men han dras tyvärr med en förkylning, men de andra två löparna är också intressanta namn som blir att räkna med.

IF Hagens Jonas Andersson var sexa i loppet förra året är med även i år.

På damsidan nämns Therese Forsberg från Stockholm och tävlandes för Runacademy IF som segeraktuell. Återstår sedan att se om Malin Strand från Sävedalens IF – som vann SLA-loppet tidigare i höst och var trea i Billingehusloppet förra året – dyker upp. Det går nämligen att efteranmäla sig.

Stafett – en nyhet

Billingehusloppet arrangeras av IFK Skövdes båda sektioner, friidrott och skidor. Det tävlas i 14 klasser på de fyra löpsträckorna 10,5, 5, 3,5 och 1,6 kilometer. Sedan finns det även en klass för stavgång och nytt för i år är att det även är en lagstafett med tre sträckor över distansen 10,5 kilometer.

Tävling är en sak men minst lika viktig är motionsdelen. Nytt för i år är Billingeklassikern (skidloppet Billingens långlopp, cykelloppet Billingeracet, alternativt Billingen runt) där Billingehusloppet ingår.

Arrangören räknar med ypperliga tävlingsförhållanden.