11 okt 2014 11:55

23 jan 2015 15:30

Skövde AIK nära nedflyttning

Skövde AIK:s öde ser ut att vara beseglat. Det blir spel i division 2 nästa säsong om inget oförutsett inträffar, då Trelleborg som möter Lund i morgon nu är enda räddningsplankan i kampen om nytt kontrakt. SAIK:s möjligheter är nu mikroskopiskt små och kan vara borta i morgon. Mot Utsikten blev det förlust med 2-3 efter en svängig tillställning på Södermalms IP. Gästernas segermål blev omdiskuterat.

Skövde AIK spelar för sin existens i division 1 södra och lever på hoppet i slutomgångarna.

SAIK är utelämnade åt andra resultat och det är bara segrar som räknas i jakten på nytt kontrakt.

Efter 2-3-förlusten mot Utsiktens BK försvann de chanserna med allra största sannolikhet.

Efter en spelmässigt jämn första halvlek utan några större målchanser var det följaktligen mållöst efter de första 45 minuterna. SAIK gjorde en bra första halvlek och det märktes inte nämnvärt att det var toppen, Utsikten, mot botten Skövde, som möttes på Södermalms IP.

Men det dröjde inte länge innan gästande Utsikten spräckte nollan efter halvtidsvilan. Utsikten fick hörna och bollen letade sig slutligen fram till Joakim Edström som placerade in ledningsmålet från nära håll mellan benen på SAIK-målvakten Mirza Kalijundzic som var chanslös.

Kort efteråt fick SAIK en utmärkt kvitteringschans men mittbacken David Lager missade öppet mål när han placerade inlägget från Bilos Yonakhir i burgaveln från nära håll.

Men bara en stund senare var det utjämnat när Vandinho föll i straffområdet i närkamp med bortamålvakten Axel Wibrån och domaren Jonas Karlsson pekade på straffpunkten, tog hjälp av den assisterande domaren och därefter satte Vandinho bollen själv i mål från elvameterspunkten efter ett kyligt avslut.

Det var bara början.

På blott fyra minuters spel hade SAIK vänt på tillställningen. I den 63:e matchminuten gjorde Sargon Abraham 2-1 efter en fin framspelning av Bilos Yonakhir.

Efter det övertog Utsikten initiativet och det var logiskt att gästerna också kvitterade. Niklas Tidstrand höll sig påpassligt framme och slog in en målvaktsretur sedan Kalijundzic inte lyckats hålla ett skott.

Sedan var det öppen fotboll och Utsikten gick för ett segermål som till slut kom när Anders Mogren satte 3-2. Det var ett omdiskuterat mål. Han nickade bollen och Kalijundzic såg ut att rädda på mållinjen men den assisterande domaren vinkade för mål som också blev fallet. Det höll inte SAIK med om och våldsamma protester utbrött. Kalijundzic varnades i tumultet och domaren visade upp SAIK-tränaren Charbel Abraham på läktaren.

Seger för Utsikten med 3-2 medan SAIK i realiteten åkte ur division 1 efter den här förlusten.

SLA fanns på plats på Södermalms IP och liverapporterade direkt från matchen.

Se rapporteringen nedan.

Skövde AIK spelar för sin existens i division 1 södra och lever på hoppet i slutomgångarna.

SAIK är utelämnade åt andra resultat och det är bara segrar som räknas i jakten på nytt kontrakt.

Efter 2-3-förlusten mot Utsiktens BK försvann de chanserna med allra största sannolikhet.

Efter en spelmässigt jämn första halvlek utan några större målchanser var det följaktligen mållöst efter de första 45 minuterna. SAIK gjorde en bra första halvlek och det märktes inte nämnvärt att det var toppen, Utsikten, mot botten Skövde, som möttes på Södermalms IP.

Men det dröjde inte länge innan gästande Utsikten spräckte nollan efter halvtidsvilan. Utsikten fick hörna och bollen letade sig slutligen fram till Joakim Edström som placerade in ledningsmålet från nära håll mellan benen på SAIK-målvakten Mirza Kalijundzic som var chanslös.

Kort efteråt fick SAIK en utmärkt kvitteringschans men mittbacken David Lager missade öppet mål när han placerade inlägget från Bilos Yonakhir i burgaveln från nära håll.

Men bara en stund senare var det utjämnat när Vandinho föll i straffområdet i närkamp med bortamålvakten Axel Wibrån och domaren Jonas Karlsson pekade på straffpunkten, tog hjälp av den assisterande domaren och därefter satte Vandinho bollen själv i mål från elvameterspunkten efter ett kyligt avslut.

Det var bara början.

På blott fyra minuters spel hade SAIK vänt på tillställningen. I den 63:e matchminuten gjorde Sargon Abraham 2-1 efter en fin framspelning av Bilos Yonakhir.

Efter det övertog Utsikten initiativet och det var logiskt att gästerna också kvitterade. Niklas Tidstrand höll sig påpassligt framme och slog in en målvaktsretur sedan Kalijundzic inte lyckats hålla ett skott.

Sedan var det öppen fotboll och Utsikten gick för ett segermål som till slut kom när Anders Mogren satte 3-2. Det var ett omdiskuterat mål. Han nickade bollen och Kalijundzic såg ut att rädda på mållinjen men den assisterande domaren vinkade för mål som också blev fallet. Det höll inte SAIK med om och våldsamma protester utbrött. Kalijundzic varnades i tumultet och domaren visade upp SAIK-tränaren Charbel Abraham på läktaren.

Seger för Utsikten med 3-2 medan SAIK i realiteten åkte ur division 1 efter den här förlusten.

SLA fanns på plats på Södermalms IP och liverapporterade direkt från matchen.

Se rapporteringen nedan.

Division 1 södra:

SKÖVDE AIK-UTSIKTENS BK

2-3 (0-0)

Mål: 0-1 (47) Joakim Edström, 1-1 (59) Vandinho, 2-1 (63) Sargon Abraham, 2-2 (70) Niklas Tidstrand, 2-3 (84) Anders Mogren.

Varningar: Skövde AIK: Hanna Abraham, Vandinho, Mirza Kalijundzic. Utsiktens BK: David Johanson, Niklas Tidstrand, Anders Mogren.

Domare: Jonas Karlsson, Målilla.

Publik: 182 personer.

Skövde AIK: Mirza Kalijundzic – Anton Vilstrup, Andreas Uusitalo, David Lager, Elon Keymer – Bilos Yonakhir (Armend Suljev in 90), Jimmie Engqvist, Hanna Abraham, Sargon Abraham – Floran Brahimi – Vandinho (Arbitrim Suljev in 85).