11 okt 2014 21:53

23 jan 2015 15:52

Tibro säkrade kontraktet

: Glädjescener på Sportparken i Tibro

Det blev en glädjefylld söndag för alla Tibrosupportrar då de fick se sitt lag slå IFK Ölme hemma med 2–1. I och med segern är nu kontraktet säkrat för Tibro som kommer att spela division 2-fotboll även nästa år.
– Det känns riktigt skönt nu när vi nått vårt mål, säger Tibros tränare Jonathan Guggenheim efter matchen.

Det var två pressade lag som drabbade samman på Sportvallen under söndagen. Både lagen kämpade kring sträcket och behövde tre poäng för att säkra kontraktet i division 2.

Att det var mycket som stod på spel speglades i matchens inledning, då båda lagen öppnade mycket fokuserat.

Tibro såg något aggressivare ut i matchen första tio minuter och i den elfte minuten skulle hemmalaget få utdelning. Detta efter att vänsterbacken Martin Eskilsson stått för ett av årets snyggare mål, då han bröstade med sig bollen utanför straffområdet och tryckte upp den i krysset.

Ölme svarade direkt efter målet genom att lyfta upp laget och försöka hitta fler offensiva lösningar. Efter ett flertal missade chanser skulle även Ölmes supportrar få något att jubla över. Det var bortalagets Marcos da Silva som tog sig igenom och kvitterade matchen till 1–1.

De tillresta supportrarnas glädje blev dock kortvarig. I matchens 42:e minut stod Tibros Robert Knutsson för en distinkt instickare som Oskar Mårtensson kallt tog vara på och fastställde halvtidsresultatet till 2–1.

– Det andra målet kom riktigt passande. Överlag så gör vi en bra första halvlek och utmanar mycket i offensiven, säger Guggenheim.

I andra halvlek var det ett mer defensivt Tibro som klev ut. Trots att hemmalaget såg bitvis nervösa ut gjorde de ändå ett strålande jobb när de stängde igen bakåt.

Ett par halvchanser och en straffsituation. Mycket mer än så blev det inte för Ölme och efter 93 spelade minuter kunde Tibro äntligen pusta ut, då domaren satte pipan i munnen och blåste av säsongens sista match,

– Jag tycker vi ser lite nervösa ut i andra halvlek och jag tycker vi kunde ha försökt att hålla i bollen lite mer, kommenterar Guggenheim.

– Det är självklart en stor lättnad. Vi har kämpat hårt under hösten och nu når vi äntligen vårt mål, avslutar Tibrotränaren.

Det var två pressade lag som drabbade samman på Sportvallen under söndagen. Både lagen kämpade kring sträcket och behövde tre poäng för att säkra kontraktet i division 2.

Att det var mycket som stod på spel speglades i matchens inledning, då båda lagen öppnade mycket fokuserat.

Tibro såg något aggressivare ut i matchen första tio minuter och i den elfte minuten skulle hemmalaget få utdelning. Detta efter att vänsterbacken Martin Eskilsson stått för ett av årets snyggare mål, då han bröstade med sig bollen utanför straffområdet och tryckte upp den i krysset.

Ölme svarade direkt efter målet genom att lyfta upp laget och försöka hitta fler offensiva lösningar. Efter ett flertal missade chanser skulle även Ölmes supportrar få något att jubla över. Det var bortalagets Marcos da Silva som tog sig igenom och kvitterade matchen till 1–1.

De tillresta supportrarnas glädje blev dock kortvarig. I matchens 42:e minut stod Tibros Robert Knutsson för en distinkt instickare som Oskar Mårtensson kallt tog vara på och fastställde halvtidsresultatet till 2–1.

– Det andra målet kom riktigt passande. Överlag så gör vi en bra första halvlek och utmanar mycket i offensiven, säger Guggenheim.

I andra halvlek var det ett mer defensivt Tibro som klev ut. Trots att hemmalaget såg bitvis nervösa ut gjorde de ändå ett strålande jobb när de stängde igen bakåt.

Ett par halvchanser och en straffsituation. Mycket mer än så blev det inte för Ölme och efter 93 spelade minuter kunde Tibro äntligen pusta ut, då domaren satte pipan i munnen och blåste av säsongens sista match,

– Jag tycker vi ser lite nervösa ut i andra halvlek och jag tycker vi kunde ha försökt att hålla i bollen lite mer, kommenterar Guggenheim.

– Det är självklart en stor lättnad. Vi har kämpat hårt under hösten och nu når vi äntligen vårt mål, avslutar Tibrotränaren.

  • Oscar Rickstrand

Division 2 norra Götaland:

TIBRO AIK–IFK ÖLME

2–1 (2–1)

Mål: 1–0 (11) Martin Eskilsson, 1–1 (39) Marcos Arthur Roque da Silva, 2–1 (42) Oskar Mårtensson.

Domare: Kastriot Gerxhaliu.

Publik: 402.