15 okt 2014 08:00

23 jan 2015 15:52

Inför Skövde HF-Spårvägen

Efter ett uppehåll där landslaget haft läger och spelat två landskamper mot Island så är det återigen dags för elitserien. Skövde HF har inte spelat match på två veckor och närmast bakom sig har man storförlusten mot Sävehof.

– Vi gjorde ganska fatala misstag och de gjorde en hel del mål på och då kommer man efter mot ett lag som Sävehof, säger SHF:s tränare Magnus Frisk.

Tre matcher är spelade hittills och Skövde har vunnit en av dem. Spelet har inte klaffat helt och hållet enligt Magnus Frisk.

– Vi har en del att bevisa, både i uppförandet och i spelet, menar SHF-tränaren.

Under uppehållet har man tränat på för att behålla formen, men med Anna-Maria Johansson och Cecilia Grubbström i väg med landslaget och flera skadedrabbade spelare har de senaste veckorna inte varit helt optimala.

– Träningarna blir lite drabbade om man är ett par-tre stycken för få, säger Frisk.

Therese Islas Helgesson är fortfarande borta och det gäller även Lisa Emanuelsson samt Linnea Martinsson som båda två har problem med axelskador. Däremot här Ewelina Danielsson i kapp med träningen efter sin fotoperation och finns med i truppen. Michaela Ek har haft lite småskavanker och Malin Håkansson har varit lite krasslig, men de båda finns med i truppen som möter Spårvägen.

När det gäller truppen kan vi också konstatera att Hannele Nilsson är med i truppen för första gången. Hon är en egen produkt som spelar på nio meter och som tidigare har figurerat i div 1-laget Somby/Skövde.

Spårvägen har precis som Skövde en seger på tre matcher och senast blev det förlust mot Lugi.

– De skjuter mycket på nio meter och gör det oväntat så det gäller att vi är aggressiva och konsekventa, säger Frisk och räknar med en tuff drabbning mot Stockholmslaget.

– De är ett av lagen som vi konkurrerar med om en plats på den övre halvan så det är en viktig match.

Skövdetränaren vill se en solid insats bakåt.

– Det defensiva spelet totalt är i fokus från min sida och vi måste kriga lite bättre över hela banan.

Efter ett uppehåll där landslaget haft läger och spelat två landskamper mot Island så är det återigen dags för elitserien. Skövde HF har inte spelat match på två veckor och närmast bakom sig har man storförlusten mot Sävehof.

– Vi gjorde ganska fatala misstag och de gjorde en hel del mål på och då kommer man efter mot ett lag som Sävehof, säger SHF:s tränare Magnus Frisk.

Tre matcher är spelade hittills och Skövde har vunnit en av dem. Spelet har inte klaffat helt och hållet enligt Magnus Frisk.

– Vi har en del att bevisa, både i uppförandet och i spelet, menar SHF-tränaren.

Under uppehållet har man tränat på för att behålla formen, men med Anna-Maria Johansson och Cecilia Grubbström i väg med landslaget och flera skadedrabbade spelare har de senaste veckorna inte varit helt optimala.

– Träningarna blir lite drabbade om man är ett par-tre stycken för få, säger Frisk.

Therese Islas Helgesson är fortfarande borta och det gäller även Lisa Emanuelsson samt Linnea Martinsson som båda två har problem med axelskador. Däremot här Ewelina Danielsson i kapp med träningen efter sin fotoperation och finns med i truppen. Michaela Ek har haft lite småskavanker och Malin Håkansson har varit lite krasslig, men de båda finns med i truppen som möter Spårvägen.

När det gäller truppen kan vi också konstatera att Hannele Nilsson är med i truppen för första gången. Hon är en egen produkt som spelar på nio meter och som tidigare har figurerat i div 1-laget Somby/Skövde.

Spårvägen har precis som Skövde en seger på tre matcher och senast blev det förlust mot Lugi.

– De skjuter mycket på nio meter och gör det oväntat så det gäller att vi är aggressiva och konsekventa, säger Frisk och räknar med en tuff drabbning mot Stockholmslaget.

– De är ett av lagen som vi konkurrerar med om en plats på den övre halvan så det är en viktig match.

Skövdetränaren vill se en solid insats bakåt.

– Det defensiva spelet totalt är i fokus från min sida och vi måste kriga lite bättre över hela banan.

Laget

Skövde HF: Cecilia Grubbström, Viktoria Börjesson, Ewelina Danielsson, Julia Ehn, Michaela Ek, Sofia Berggren, Caroline Friberg, Anna-Maria Johansson, Sara Johansson, Maja Eriksson, Mikaela Johansson, Stina Karlsson, Malin Larsson, Malin Håkansson, Hannele Nilsson.

Formen

Skövde: Sävehof (b) 18–34, Höörs H65 (h) 20–28, Önnered (b) 23–21.<br/>Spårvägen: Lugi (h) 24–29, Skuru (b) 22–28, Tyresö (h) 32–27.<br/>Kommentar: Två lag med en seger var, men då har lagens motstånd varierat kraftigt.

Övriga matcher

15/10: Skuru–Sävehof. 17/10: Lugi–Höör H65. 18/10: Heid–Önnered. 19/10: Team Eslöv–Skånela. 20/10: Västeråsirsta–Tyresö.