15 okt 2014 09:00

23 jan 2015 15:52

Inför Surahammars IF–Skövde IK

Efter en trevande säsongsstart tar nu Skövde IK stadiga steg mot såväl toppformen som serietoppen.
Nästa uppgift för tabelltvåan är en ny bekantskap i Surahammars IF.

– Ett lag vi aldrig stött på tidigare, men vi har försökt fokusera på vårt eget så här långt när vi fortfarande är inne på förstarundan och det är samma sak när vi åker upp dit imorgon, säger tränaren Fredrik Ljunggren.

Motståndaren har bara tagit tre poäng på hemmais så här långt och ligger nia i tabellen efter säsongens första tredjedel. Statistiskt sett förfogar laget över seriens näst bästa målvakt i Emil Rasmussen som har fina 92,81 i räddningsprocent så här långt.

Nu får han dock möta ett SIK som radat upp styrkebesked på sistone, med 6–1-vinsten mot tidigare så svårspelade Vimmerby som topp.

– Nu har vi fått några vinster på raken, men det som är mest glädjande är att prestationen har blivit bättre och bättre. Jag tycker att spelet tuggar i mycket bättre, säger Ljunggren och gläds över att han har kunnat matcha laget på samma sätt hela tiden, vilket inte gick i samma utsträckning under den problemfyllda försäsongen.

– Det tålamodet har också gett utdelning. Under försäsongen kunde vi inte spela ihop formationerna så det känns skönt att vi har kunnat jobba med tålamod i seriespelet.

Truppen blir den samma som i söndags vilket innebär att knäskadade Anton Karlsson avstår. Han röntgade knät under tisdagen och lär snart få besked om vad det är som hämmar honom.

– Ett lag vi aldrig stött på tidigare, men vi har försökt fokusera på vårt eget så här långt när vi fortfarande är inne på förstarundan och det är samma sak när vi åker upp dit imorgon, säger tränaren Fredrik Ljunggren.

Motståndaren har bara tagit tre poäng på hemmais så här långt och ligger nia i tabellen efter säsongens första tredjedel. Statistiskt sett förfogar laget över seriens näst bästa målvakt i Emil Rasmussen som har fina 92,81 i räddningsprocent så här långt.

Nu får han dock möta ett SIK som radat upp styrkebesked på sistone, med 6–1-vinsten mot tidigare så svårspelade Vimmerby som topp.

– Nu har vi fått några vinster på raken, men det som är mest glädjande är att prestationen har blivit bättre och bättre. Jag tycker att spelet tuggar i mycket bättre, säger Ljunggren och gläds över att han har kunnat matcha laget på samma sätt hela tiden, vilket inte gick i samma utsträckning under den problemfyllda försäsongen.

– Det tålamodet har också gett utdelning. Under försäsongen kunde vi inte spela ihop formationerna så det känns skönt att vi har kunnat jobba med tålamod i seriespelet.

Truppen blir den samma som i söndags vilket innebär att knäskadade Anton Karlsson avstår. Han röntgade knät under tisdagen och lär snart få besked om vad det är som hämmar honom.

Truppen

Skövde IK: Målvakter: Pierre Svensson, Marcus Melin. Backar: Henrik Tång, Albin Lindgren, Erik Rosén, Albin Andersson, Anton Lindgren, Anton Zell. Anfallare: Emil Alengård, Adam Rundqvist, Robin Klasson, Mikael Persson-Riis, Johan Erkgärds, Jesper Hultman, Alfred Sjöman, Max Örnskog, Oskar Back, Anton Tano Oscar Forsmark, Victor Wänghult, Anton Gustavsson.

Tre senaste matcherna

Surahammar: Tranås (b) 2–5, Borlänge (h) 3–4 e str, Arboga (b) 3–5.

Skövde: Vimmerby (h) 6–1, Lindlöven (b) 5–3, Västervik (h) 4–3 e förl.

Kommentar: Surahammar har tre raka förluster, Skövde fem raka vinster varav den senaste 6–1-krossen av Vimmerby imponerar.

Övriga matcher

15/10: Mariestad–Borlänge, Grästorp–Tranås, Vimmerby–Kumla HC, Lindlöven–Västervik, Forshaga–Arboga.