21 okt 2014 22:00

23 jan 2015 15:52

Orlovs Brann i utsatt läge

FOTBOLL: Under strecket med tre omgångar kvar

Snaran dras åt runt Brann i den norska ligan.
Med tre omgångar kvar ligger Jakob Orlovs lag fortfarande under strecket.

Säsongen 2014 har inte alls infriat förhoppningarna i Bergen där Brann hör hemma. Det har gått tungt för Orlovs gäng och svackan har fortsatt under hösten. Laget har bara vunnit en (4–1 mot Strömsgodset) av sina sju senaste matcher och de tre senaste har samtliga slutat med förlust. Bland annat har man två raka 1–2-förluster hemma på Brann Stadion och nu är läget utsatt.

Orlov har också haft det tungt med målskyttet under hösten och senaste fullträffen i ligan daterar sig till den 8 augusti då han avgjorde med matchens enda mål mot Aalesund. I senaste matchen när Brann förlorade hemma mot Sarpsborg 08 valde den svenske tränaren Rickard Norling till och med att bänka anfallaren som är lagets bäste målskytt den här säsongen. Totalt sett har det blivit åtta mål för Orlov under hans första säsong i Norge efter flytten från allsvenskan och Gefle. Med det ligger han bland de 20 främsta i skytteligan.

Brann ligger näst sist på en av två nedflyttningsplatser i ligan. Laget har 23 poäng, men har bara en pinne upp till Sogndal på kvalplats. Sedan är det ett glapp upp till Bodö/Glimt som har 29 poäng på säker mark. Pressen är stor på klubben som tog guld säsongen 2007 och i Bergen drömmer man om nya titlar.

– Här räknar man med guld varje år så det är höga förväntningar, sa Orlov till SLA i början på augusti.

En spännande avslutning väntar där Brann möter just Bodö/Glimt till helgen och sedan har man Sogndal hemma helgen efter. Det är viktiga matcher där Brann allra helst behöver vinna för att inte åka ur den högsta ligan.

Säsongen 2014 har inte alls infriat förhoppningarna i Bergen där Brann hör hemma. Det har gått tungt för Orlovs gäng och svackan har fortsatt under hösten. Laget har bara vunnit en (4–1 mot Strömsgodset) av sina sju senaste matcher och de tre senaste har samtliga slutat med förlust. Bland annat har man två raka 1–2-förluster hemma på Brann Stadion och nu är läget utsatt.

Orlov har också haft det tungt med målskyttet under hösten och senaste fullträffen i ligan daterar sig till den 8 augusti då han avgjorde med matchens enda mål mot Aalesund. I senaste matchen när Brann förlorade hemma mot Sarpsborg 08 valde den svenske tränaren Rickard Norling till och med att bänka anfallaren som är lagets bäste målskytt den här säsongen. Totalt sett har det blivit åtta mål för Orlov under hans första säsong i Norge efter flytten från allsvenskan och Gefle. Med det ligger han bland de 20 främsta i skytteligan.

Brann ligger näst sist på en av två nedflyttningsplatser i ligan. Laget har 23 poäng, men har bara en pinne upp till Sogndal på kvalplats. Sedan är det ett glapp upp till Bodö/Glimt som har 29 poäng på säker mark. Pressen är stor på klubben som tog guld säsongen 2007 och i Bergen drömmer man om nya titlar.

– Här räknar man med guld varje år så det är höga förväntningar, sa Orlov till SLA i början på augusti.

En spännande avslutning väntar där Brann möter just Bodö/Glimt till helgen och sedan har man Sogndal hemma helgen efter. Det är viktiga matcher där Brann allra helst behöver vinna för att inte åka ur den högsta ligan.