23 okt 2014 15:39

23 jan 2015 15:52

Arvidsson petas ur Davis cup-laget

Robert Lindstedt ansluter till det svenska Davis Cup-laget.
Då får Isak Arvidsson stå åt sidan.
– Det är inte så jättekul för Isak, konstaterar Lindstedt.

I vintras vann han Australian Open och Sveriges bäste dubbelspelare är för närvarande rankad på 18:e plats i världen.

När Robert Lindstedt, i par med polacken Lukasz Kubot, överraskande åkte ut i första omgången i ATP-turneringen i Basel tidigare i veckan blev han tillgänglig för det svenska DC-laget, och inför torsdagens lottning blev det klart att 37-åringen förstärker.

Då Christian Lindell och Elias Ymer tagits ut för att köra singlarna innebär det att Hjokillen Isak Arvidsson får stå åt sidan.

– Jag är tacksam att laget går med på att jag kommer in senare. Det är inte så jättekul för Isak. Tack till honom att han lämnar sin plats som han har tränat för hela veckan. Jag älskar att spela för Sverige och Davis Cup. Jag hoppas att jag kan hjälpa till på lördag, säger Lindstedt i en kommentar på tennisförbundets hemsida.

Storstjärnan avstår

Helgens ödesmöte med Lettland avgörs i Jönköping där en plats i Europa-/Afrikazonens division 1 står på spel. Förloraren åker ur och får spela i tvåan där länder som Norge, Luxemburg, Cypern och Monaco huserar.

På torsdagen blev det också klart att Lettland får klara sig utan sin storstjärna Ernests Gulbis, rankad 13 i världen, som dras med en axelskada.

I vintras vann han Australian Open och Sveriges bäste dubbelspelare är för närvarande rankad på 18:e plats i världen.

När Robert Lindstedt, i par med polacken Lukasz Kubot, överraskande åkte ut i första omgången i ATP-turneringen i Basel tidigare i veckan blev han tillgänglig för det svenska DC-laget, och inför torsdagens lottning blev det klart att 37-åringen förstärker.

Då Christian Lindell och Elias Ymer tagits ut för att köra singlarna innebär det att Hjokillen Isak Arvidsson får stå åt sidan.

– Jag är tacksam att laget går med på att jag kommer in senare. Det är inte så jättekul för Isak. Tack till honom att han lämnar sin plats som han har tränat för hela veckan. Jag älskar att spela för Sverige och Davis Cup. Jag hoppas att jag kan hjälpa till på lördag, säger Lindstedt i en kommentar på tennisförbundets hemsida.

Storstjärnan avstår

Helgens ödesmöte med Lettland avgörs i Jönköping där en plats i Europa-/Afrikazonens division 1 står på spel. Förloraren åker ur och får spela i tvåan där länder som Norge, Luxemburg, Cypern och Monaco huserar.

På torsdagen blev det också klart att Lettland får klara sig utan sin storstjärna Ernests Gulbis, rankad 13 i världen, som dras med en axelskada.