23 okt 2014 18:45

23 jan 2015 15:52

Fartfantomen kåserade om tävlingskarriären

MOTORCYKELSPORT: Debuterade 1978 och tävlar än

I tisdags kväll var roadracingföraren och tidigare flygvapenpiloten Peter Lindén inbjuden att kåsera om sin fartfyllda karriär. Närmare 80 åhörare hälsades välkomna av aftonens värd Lars–Erik Johansson.

Efter en kort presentation tog den numera pensionerade flygvapenkaptenen befälet och berättade i ord och bild om de drygt 30 åren som Viggen pilot och efterföljaren Jas Gripen. Men självklart ägnade Lindén merparten av tiden åt den alltjämt pågående racingkarriären som inleddes på Gelleråsbanan i Karlskoga 1978.

Stora framgångar

Sedan dess har den nu 57–årige före detta Mölltorpsbon nått stora framgångar inom framför allt roadracing. Både nationellt och internationellt. Bland annat en VM–titel i Endurance (långdistanslopp med flera förare i samma team). Året var 2000 och dessförinnan vann han 500cc–EM 1989.

Och han har definitivt inte gått i mål än. I onsdags flyg han ner till Spanien för att köra Classic Endurance–EM på Circuit Aragon, 24 mil väster om Barcelona.

– Det är hur kul som helst. Vi vann mästerskapet i fjol och vi har chansen även nu när säsongen fjärde och sista deltävling körs, kommenterade Lindén.

Efter en kort presentation tog den numera pensionerade flygvapenkaptenen befälet och berättade i ord och bild om de drygt 30 åren som Viggen pilot och efterföljaren Jas Gripen. Men självklart ägnade Lindén merparten av tiden åt den alltjämt pågående racingkarriären som inleddes på Gelleråsbanan i Karlskoga 1978.

Stora framgångar

Sedan dess har den nu 57–årige före detta Mölltorpsbon nått stora framgångar inom framför allt roadracing. Både nationellt och internationellt. Bland annat en VM–titel i Endurance (långdistanslopp med flera förare i samma team). Året var 2000 och dessförinnan vann han 500cc–EM 1989.

Och han har definitivt inte gått i mål än. I onsdags flyg han ner till Spanien för att köra Classic Endurance–EM på Circuit Aragon, 24 mil väster om Barcelona.

– Det är hur kul som helst. Vi vann mästerskapet i fjol och vi har chansen även nu när säsongen fjärde och sista deltävling körs, kommenterade Lindén.

  • Anders Hallberg