25 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

Inför Lunds BK–Skövde AIK

Skövde AIK är redan klart för nedflyttning. Med två omgångar kvar att spela åker laget till Skåne för en tuff bortamatch mot tabellfyran Lund.
– Vi ska göra det bästa vi kan, lovar SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Förra helgen blev det som bekant definitivt klart att SAIK, efter åtta år i division 1, åker ur serien och spelar i tvåan nästa säsong. Dock återstår två matcher att spela, först ut är Lunds BK som har chans att bli fyra i serien.

– Det är en tuff match, Lund är ett bra lag. Vi ska åka dit och göra det bästa vi kan och vi kanske är lite mer avslappnade.

Är det svårt att ladda om?

– Nja, egentligen inte. Visst var det en lite speciell känsla nu första träningarna men som sagt, det är inte så mycket man kan göra. Det är bara att försöka hålla det uppe och ha det så positivt som möjligt för att kunna avsluta fint.

Vill avsluta bra

Nu är siktet inställt på att göra en så bra avslutning som möjligt innan säsongen tar slut nästa helg. Under veckan som gått har flera spelare från U-truppen fått chansen att träna med A-laget och några av dem finns med i truppen mot Lund. Men Charbel Abraham har inga tankar på att rotera särskilt mycket i laget.

– De som förtjänar att spela kommer att spela. Det är det som gäller och det är ingen skillnad, säger han men konstaterar också:

– Det är ett ungt lag och fokuset är också att få dem att fortsätta utvecklas. En match är ändå en match som man lär sig ifrån och det är bara att ta till sig så mycket som möjligt från de här två matcherna.

Vandinho missar matchen då han är avstängd medan Anton Vilstrup med största sannolikhet står över då han är sjuk.

Förra helgen blev det som bekant definitivt klart att SAIK, efter åtta år i division 1, åker ur serien och spelar i tvåan nästa säsong. Dock återstår två matcher att spela, först ut är Lunds BK som har chans att bli fyra i serien.

– Det är en tuff match, Lund är ett bra lag. Vi ska åka dit och göra det bästa vi kan och vi kanske är lite mer avslappnade.

Är det svårt att ladda om?

– Nja, egentligen inte. Visst var det en lite speciell känsla nu första träningarna men som sagt, det är inte så mycket man kan göra. Det är bara att försöka hålla det uppe och ha det så positivt som möjligt för att kunna avsluta fint.

Vill avsluta bra

Nu är siktet inställt på att göra en så bra avslutning som möjligt innan säsongen tar slut nästa helg. Under veckan som gått har flera spelare från U-truppen fått chansen att träna med A-laget och några av dem finns med i truppen mot Lund. Men Charbel Abraham har inga tankar på att rotera särskilt mycket i laget.

– De som förtjänar att spela kommer att spela. Det är det som gäller och det är ingen skillnad, säger han men konstaterar också:

– Det är ett ungt lag och fokuset är också att få dem att fortsätta utvecklas. En match är ändå en match som man lär sig ifrån och det är bara att ta till sig så mycket som möjligt från de här två matcherna.

Vandinho missar matchen då han är avstängd medan Anton Vilstrup med största sannolikhet står över då han är sjuk.

Truppen

Skövde AIK: Mirza Kalijundzic, Adam Andersson, Andreas Uusitalo, Elon Keymer, David Lidholm, Jimmie Engqvist, Hanna Abraham, Florian Brahimi, Bilos Yonakhir, David Lager, Sargon Abraham, Arbitrim Suljev, Armend Suljev, Rasmus Örqvist, Edin Hamidovic plus några från U-truppen.

Tre senaste matcherna

Lund: Örgryte (b) 1–3, Trelleborg (h) 2–1, Oddevold (b) 3–4.

Skövde: Halmia (b) 2–4, Utsikten (h) 2–3, Trelleborg (b) 1–0.

Kommentar: Lund har varit lite upp och ner, men har vunnit sina två senaste hemmamatcher. Efter en fin period med många poängmatcher har redan nedflyttningsklara SAIK nu två raka nederlag.

Övriga matcher

25/10: Oskarshamn–IFK Uddevalla, Trelleborg–Norrby, Utsikten–Kristianstad. 26/10: Qviding–Motala. 27/10: FC Trollhättan–Halmia, Oddevold–Örgryte.