27 okt 2014 19:40

23 jan 2015 15:53

FMCK–tjej segrade

ENDURO: Lilla Gotland Grand National

FMCK Skövdes Mathilda Ahlström tog en prestigefylld seger i Lilla Gotland Grand Nationals E0–klass i fredags.
Vid en högtidig prisutdelning samma dag fick hon ta emot segertrofén av fransmannen Pierre Alexandre Renet som en dag senare vann seniorernas GGN för fjärde gången i rad.

– Det var första gången jag ställde upp i Lilla GGN och det gick bättre än jag vågade tro. Men när jag körde om tjejen som vann motsvarande tävling förra året började jag tänka att jag kanske kan vinna, kommenterade Mathilda Ahlström.

Den blivande tolvåringen avverkade sju varv på en kortare bana än GGN:s huvudtävling och klockades för tiden 1 timme 5,58 minuter. Det räckte till seger med god marginal före fjolårsvinnaren Hedvig Dahlberg.

Meriterad prisutdelare

– Det var jätteroligt. Samma gällde prisutdelningen. Det kändes speciellt att få ta emot förstapriset av ”Pela” som den duktige fransmannen kallas, sa FMCK-representanten som är bosatt i Skärv och går i sjätte klass i Axvall.

– Vanligtvis kör jag mest motocross och det tror jag att jag hade nytta av i fredags, tillade Mathilda efter sin framgångsrika Gotlandsresa.

I motsvarande klass för pojkar fixade Falköpings MK:s Max Ahlin åtta varv på tiden 1.06,26. Det räckte till en fjärdeplats, tre placeringar före Karl Andersson, FMCK Skövde som fick tiden 1.07,34.

Den tredje lokala föraren Edin Hagman, Falköpings MK, avverkade sju varv och slutade nia.

I de E0–klasserna handlade det om 85cc–maskiner/tvåtakt alternativt 125cc fyrtakt. Även i den effektstarkare kategorin E1 fanns lokal representation genom Tibro MK:s Erik Larsson.

Han kom på tionde plats och noterades för åtta varv på tiden 1.03,26.

– Det var första gången jag ställde upp i Lilla GGN och det gick bättre än jag vågade tro. Men när jag körde om tjejen som vann motsvarande tävling förra året började jag tänka att jag kanske kan vinna, kommenterade Mathilda Ahlström.

Den blivande tolvåringen avverkade sju varv på en kortare bana än GGN:s huvudtävling och klockades för tiden 1 timme 5,58 minuter. Det räckte till seger med god marginal före fjolårsvinnaren Hedvig Dahlberg.

Meriterad prisutdelare

– Det var jätteroligt. Samma gällde prisutdelningen. Det kändes speciellt att få ta emot förstapriset av ”Pela” som den duktige fransmannen kallas, sa FMCK-representanten som är bosatt i Skärv och går i sjätte klass i Axvall.

– Vanligtvis kör jag mest motocross och det tror jag att jag hade nytta av i fredags, tillade Mathilda efter sin framgångsrika Gotlandsresa.

I motsvarande klass för pojkar fixade Falköpings MK:s Max Ahlin åtta varv på tiden 1.06,26. Det räckte till en fjärdeplats, tre placeringar före Karl Andersson, FMCK Skövde som fick tiden 1.07,34.

Den tredje lokala föraren Edin Hagman, Falköpings MK, avverkade sju varv och slutade nia.

I de E0–klasserna handlade det om 85cc–maskiner/tvåtakt alternativt 125cc fyrtakt. Även i den effektstarkare kategorin E1 fanns lokal representation genom Tibro MK:s Erik Larsson.

Han kom på tionde plats och noterades för åtta varv på tiden 1.03,26.

  • Anders Hallberg