28 okt 2014 15:31

23 jan 2015 15:53

Dubbla Grand prix för Viktoria

KONSTÅKNING: Först Kanada och sedan Kina

Nu är det dags för Viktoria Helgesson att mäta krafterna med världseliten. Först i Kanada till helgen och sedan i Kina veckan efter. En rejäl road trip väntar konståkningstjejen från Tibro.

Victoria Helgesson kommenterar själv äventyret på sin blog:

– Jag börjar känna mig redo, det skall bli riktigt, riktigt roligt.

Efter fjärdeplatsen i Bratislava har det varit mycket träning för Viktoria. Den har varit lyckad och hon känner att tävlingsformen börjar infinna sig.

Bland annat har Viktoria gjort några ändringar sina program, främst rörande ordningen på hoppen, som slagit väl ut. Sedan kommer Viktoria i Kanada tävla i en alldeles ny klänning i det långa programmet.

– Den är i en annan stil än den jag först hade och den blev faktiskt bättre än jag väntat mig, kommenterar Viktoria.

Starka konkurrenter

Nu blir det hektiska veckor för Viktoria Helgesson. Först Grand Prix-tävling i Kelowna som ligger i västra Kanada mellan Calgary och Vancouver. Kortprogrammet avgörs på fredag och friåkningen dagen efter.

Viktoria kommer att tävla i ett högklassigt startfält, som alltid i dessa sammanhang. Tävlingen innehåller tolv damer och de mest meriterade är ryskorna Anna Pogorilays som var fyra på VM och Alena Leonova som var fyra på EM förra säsongen. Amerikanskan Ashley Wagner som var sjua både på OS och VM finns också med. Övriga medtävlare kommer från Kanada, Australien, Japan och Korea.

Onekligen en intressant tävling för Viktoria Helgesson som senast var fyra i Bratislava efter en tävling där hon kände att låste sig i åkningen. Nu hoppas Viktoria har kommit över det och att hon kan tävla på sin högsta nivå.

Direkt efter tävlingen i Kanada går färden vidare till Shanghai för nästa GP-tävling. Även här väntar mycket högklassigt motstånd. Det stora namnet i den tävlingen är ryskan Julia Lipnitskaia som förra säsongen vann EM tog silver på VM och slutade femma på OS i Sotji. Till Shanghai kommer det även en del yngre mycket lovande åkare med VM-åttan och OS-nian Polina Edmunds (född 1998) från USA i Spetsen. Notabelt är att även norskan Anna Line Gjersem finns med i startlistan i Shanghai.

För Joshi Helgesson är det rehabträning som gäller efter fotskadan i Bratislava som mynnade ut i ett operativt ingrepp där en skruv från en tidigare skada plockades ut.

Victoria Helgesson kommenterar själv äventyret på sin blog:

– Jag börjar känna mig redo, det skall bli riktigt, riktigt roligt.

Efter fjärdeplatsen i Bratislava har det varit mycket träning för Viktoria. Den har varit lyckad och hon känner att tävlingsformen börjar infinna sig.

Bland annat har Viktoria gjort några ändringar sina program, främst rörande ordningen på hoppen, som slagit väl ut. Sedan kommer Viktoria i Kanada tävla i en alldeles ny klänning i det långa programmet.

– Den är i en annan stil än den jag först hade och den blev faktiskt bättre än jag väntat mig, kommenterar Viktoria.

Starka konkurrenter

Nu blir det hektiska veckor för Viktoria Helgesson. Först Grand Prix-tävling i Kelowna som ligger i västra Kanada mellan Calgary och Vancouver. Kortprogrammet avgörs på fredag och friåkningen dagen efter.

Viktoria kommer att tävla i ett högklassigt startfält, som alltid i dessa sammanhang. Tävlingen innehåller tolv damer och de mest meriterade är ryskorna Anna Pogorilays som var fyra på VM och Alena Leonova som var fyra på EM förra säsongen. Amerikanskan Ashley Wagner som var sjua både på OS och VM finns också med. Övriga medtävlare kommer från Kanada, Australien, Japan och Korea.

Onekligen en intressant tävling för Viktoria Helgesson som senast var fyra i Bratislava efter en tävling där hon kände att låste sig i åkningen. Nu hoppas Viktoria har kommit över det och att hon kan tävla på sin högsta nivå.

Direkt efter tävlingen i Kanada går färden vidare till Shanghai för nästa GP-tävling. Även här väntar mycket högklassigt motstånd. Det stora namnet i den tävlingen är ryskan Julia Lipnitskaia som förra säsongen vann EM tog silver på VM och slutade femma på OS i Sotji. Till Shanghai kommer det även en del yngre mycket lovande åkare med VM-åttan och OS-nian Polina Edmunds (född 1998) från USA i Spetsen. Notabelt är att även norskan Anna Line Gjersem finns med i startlistan i Shanghai.

För Joshi Helgesson är det rehabträning som gäller efter fotskadan i Bratislava som mynnade ut i ett operativt ingrepp där en skruv från en tidigare skada plockades ut.

  • Jan Larsson