29 okt 2014 19:22

23 jan 2015 15:53

Ingen bestraffning för Wremer

HANDBOLL: Rättskommittén friar efter blått kort

IFK Skövdes Rasmus Wremer slipper vidare bestraffning efter det blåa kortet mot Sävehof.
Det beslutet meddelade Svenska handbollförbundets rättskommitté under onsdagen.

Rasmus Wremer fick syna det röda kortet i hemmamatchen mot Sävehof den 11 oktober och i samband med det fick han även ett blått kort, vilket är nytt för i år och det innebär att händelsen dessutom rapporteras till det Svenska handbollförbundet.

Den aktuella situationen bestod av en kamp om bollen mellan IFK-spelaren och Sävehofs Tobias Albrechtson där Wremer i nästa ögonblick riktade en rörelse med armen mot Albrechtsons ansikte. Det fick domarparet Rickard Canbro och Markus Winberg att ta fram det röda kortet och diskvalificera Wremer från matchen.

Sedan dess har förbundet tagit del av rapporten och IFK Skövde Handboll har också inkommit med ett yttrande. Nu har förbundets rättskommitté hanterat ärendet och under onsdagen meddelade man sitt beslut. Wremer – som under tiden spelat på som vanligt med IFK – slipper alltså ytterligare åtgärder.

– Ett bra, rättvist och jätteskönt besked som jag hade hoppats på, säger klubbchefen Bosse Andersson på IFK Skövdes hemsida.

Han fortsätter:

– Jag har tittat på händelsen i efterhand och det framgår med all önskvärd tydlighet att Rasmus inte agerar i syfte att skada motståndaren utan att händelsen är mer en följd av en kollision mellan två heta spelare. Gott att kunna konstatera att vi kan använda en av våra mest betydelsefulla spelare även kommande matcher.

Rasmus Wremer fick syna det röda kortet i hemmamatchen mot Sävehof den 11 oktober och i samband med det fick han även ett blått kort, vilket är nytt för i år och det innebär att händelsen dessutom rapporteras till det Svenska handbollförbundet.

Den aktuella situationen bestod av en kamp om bollen mellan IFK-spelaren och Sävehofs Tobias Albrechtson där Wremer i nästa ögonblick riktade en rörelse med armen mot Albrechtsons ansikte. Det fick domarparet Rickard Canbro och Markus Winberg att ta fram det röda kortet och diskvalificera Wremer från matchen.

Sedan dess har förbundet tagit del av rapporten och IFK Skövde Handboll har också inkommit med ett yttrande. Nu har förbundets rättskommitté hanterat ärendet och under onsdagen meddelade man sitt beslut. Wremer – som under tiden spelat på som vanligt med IFK – slipper alltså ytterligare åtgärder.

– Ett bra, rättvist och jätteskönt besked som jag hade hoppats på, säger klubbchefen Bosse Andersson på IFK Skövdes hemsida.

Han fortsätter:

– Jag har tittat på händelsen i efterhand och det framgår med all önskvärd tydlighet att Rasmus inte agerar i syfte att skada motståndaren utan att händelsen är mer en följd av en kollision mellan två heta spelare. Gott att kunna konstatera att vi kan använda en av våra mest betydelsefulla spelare även kommande matcher.