31 okt 2014 14:49

23 jan 2015 15:53

Foto: Erica Augustsson

Skadevi Cup drog i gång

HANDBOLL

Skadevi Cup drog i gång på bred front under fredagen.
Många lag spelade sina första matcher och HK Countrys F 03 var ett av dem.

SLA träffade några av tjejerna i Country på läktaren i Arena C. Då hade de precis spelat mot Falköpings AIK i första matchen och de rödsvarta tjejerna trivdes med att vara på cup. Att spela handboll är något de tycker om.

– Det går snabbt och man får springa mycket. Sedan träffar man kompisar också, säger Hanna Ljungkvist – en av tjejerna i laget.

Matcherna duggade tätt i Arena Skövde och det var full fart på tre planer. IFK Skövdes A-pojkar spelade en jämn match mot Kärra och den slutade 13–13 efter ett dramatiskt slut där Kärra prickade stolpen i slutsekunderna.

– Det var väl en typisk morgonmatch. Det var lite sega fötter och missade lägen, men emellanåt så var det jättebra, summerar tränaren Mikael Karlsson.

IFK Skövde har 26 spelare i sina A-pojkar och i Skadevi Cup är de uppdelade på två jämna lag. Turneringen är förstås en av säsongens höjdpunkter.

– Skadevi är lite extra för det är ju vår hemmaturnering. Kul att få spela på hemmaplan och visa upp sig, fortsätter Karlsson.

I nybyggda Billingskolans idrottshall var det också Skadevi Cup och där håller de allra yngsta klasserna till. IFK Karlsborgs D-pojkar var ett av många lag och efter noggrann uppvärmning inledde de sin cuphelg med match mot HV Tidaholm.

SLA träffade några av tjejerna i Country på läktaren i Arena C. Då hade de precis spelat mot Falköpings AIK i första matchen och de rödsvarta tjejerna trivdes med att vara på cup. Att spela handboll är något de tycker om.

– Det går snabbt och man får springa mycket. Sedan träffar man kompisar också, säger Hanna Ljungkvist – en av tjejerna i laget.

Matcherna duggade tätt i Arena Skövde och det var full fart på tre planer. IFK Skövdes A-pojkar spelade en jämn match mot Kärra och den slutade 13–13 efter ett dramatiskt slut där Kärra prickade stolpen i slutsekunderna.

– Det var väl en typisk morgonmatch. Det var lite sega fötter och missade lägen, men emellanåt så var det jättebra, summerar tränaren Mikael Karlsson.

IFK Skövde har 26 spelare i sina A-pojkar och i Skadevi Cup är de uppdelade på två jämna lag. Turneringen är förstås en av säsongens höjdpunkter.

– Skadevi är lite extra för det är ju vår hemmaturnering. Kul att få spela på hemmaplan och visa upp sig, fortsätter Karlsson.

I nybyggda Billingskolans idrottshall var det också Skadevi Cup och där håller de allra yngsta klasserna till. IFK Karlsborgs D-pojkar var ett av många lag och efter noggrann uppvärmning inledde de sin cuphelg med match mot HV Tidaholm.