01 nov 2014 14:50

23 jan 2015 15:53

Webb-TV: Tung GP-start för "Vicky"

Problem med såväl hopp som klänning. Viktoria Helgesson fick en blytung start på GP-säsongen och ligger sist inför söndagens fria program i Skate Canada.
Här kan du se hennes korta program.

Den 26-åriga Tibrotjejen öppnade sitt kortprogram i Kanada med att missa i sin första hoppkombination. När det blev dags för nästa lossnade klänningen uppe vid nacken och när "Vicky" med nöd och näppe lyckades landa blev även det hoppet misslyckat. Hon fick sedan tillfälligt avbryta sitt åk för några sekunder för att få fast klänningen igen, men då var redan loppet kört och det var en förtvivlad Viktoria Helgesson som lade handen mot pannan när det korta programmet var avslutat.

Resultatet blev blygsamma 44,66 vilket är en klar tolfte och sista plats inför söndagens fria program. Ryskan Anna Pogorilaja leder på 65,28 poäng.

Den 26-åriga Tibrotjejen öppnade sitt kortprogram i Kanada med att missa i sin första hoppkombination. När det blev dags för nästa lossnade klänningen uppe vid nacken och när "Vicky" med nöd och näppe lyckades landa blev även det hoppet misslyckat. Hon fick sedan tillfälligt avbryta sitt åk för några sekunder för att få fast klänningen igen, men då var redan loppet kört och det var en förtvivlad Viktoria Helgesson som lade handen mot pannan när det korta programmet var avslutat.

Resultatet blev blygsamma 44,66 vilket är en klar tolfte och sista plats inför söndagens fria program. Ryskan Anna Pogorilaja leder på 65,28 poäng.