02 nov 2014 20:57

23 jan 2015 15:53

Andra raka för hemmakillar

HANDBOLL: Skadevi Handbollscup

För IFK Skövde HK:s B-pojkar födda 2000, som stod som segrare i förra årets Skadevi Handbollcup, blev det återigen en framgångsrik helg som ledde fram till en final mot Sävehof. En match som IFK lag 1 vann med 15–14 efter ett avgörande med fem sekunder kvar att spela.

Matchen inleddes fartfyllt med två riktigt taggade lag. Efter att Skövde öppnat starkt lyckades Sävehof få i gång sin offensiv och gå upp i ledning med 8–7 innan halvtidspausen.

Dramatiskt slut

Lagen spenderade den andra halvleken till att ständigt plocka mål på varandra och hålla matchen levande. Efter ett par superräddningar av Skövdes Albin Viotto såg den andra raka Skadevisegern ut att falla i lagets händer. Men läget vände snabbt efter Sävehofs William Andersson kvitterat matchen och fått en motståndare utvisad med en minut kvar att spela.

IFK Skövde gick upp i ett långt anfall som slutade i ett frikast med knappt fem sekunder kvar. Sävehof fick sedan se sig besegrade efter att Miquel Mubumba tryckt in matchens sista mål med endast sekunder och därmed avgjort till 15–14.

– Det var en riktigt bra match. Stödet var riktigt starkt från läktarna och sett till våra förutsättningar jämfört med Sävehof gör vi en jättebra final, säger IFK Skövde HK:s tränare Mats Ljungqvist.

Mål: Skövde: Viktor Ljungqvist 6, Miquel Mbumba 5, Filip Wetterberg 4.

04:or i final

IFK Skövde HK:s 04:or spelade riktigt stabil handboll under slutspelet och ställdes under söndagen i en final mot Eslövs HF. Det blev en underhållande final med stort publikstöd från båda håll. Skövde öppnade starkt men efter att Eslöv tuggat i gång visade sig skåningarna starkare och vann till slut med 9–3.

– Sett till att vi hade tre jämnstarka lag har vi gjort en jättebra turnering. Alla lagen gick till slutspel och resultatet får helt klart ses som över förväntan, säger IFK Skövde HK:s tränare Magnus Kirkhoff.

Mål: Skövde: Linus Gustafsson 3

Matchen inleddes fartfyllt med två riktigt taggade lag. Efter att Skövde öppnat starkt lyckades Sävehof få i gång sin offensiv och gå upp i ledning med 8–7 innan halvtidspausen.

Dramatiskt slut

Lagen spenderade den andra halvleken till att ständigt plocka mål på varandra och hålla matchen levande. Efter ett par superräddningar av Skövdes Albin Viotto såg den andra raka Skadevisegern ut att falla i lagets händer. Men läget vände snabbt efter Sävehofs William Andersson kvitterat matchen och fått en motståndare utvisad med en minut kvar att spela.

IFK Skövde gick upp i ett långt anfall som slutade i ett frikast med knappt fem sekunder kvar. Sävehof fick sedan se sig besegrade efter att Miquel Mubumba tryckt in matchens sista mål med endast sekunder och därmed avgjort till 15–14.

– Det var en riktigt bra match. Stödet var riktigt starkt från läktarna och sett till våra förutsättningar jämfört med Sävehof gör vi en jättebra final, säger IFK Skövde HK:s tränare Mats Ljungqvist.

Mål: Skövde: Viktor Ljungqvist 6, Miquel Mbumba 5, Filip Wetterberg 4.

04:or i final

IFK Skövde HK:s 04:or spelade riktigt stabil handboll under slutspelet och ställdes under söndagen i en final mot Eslövs HF. Det blev en underhållande final med stort publikstöd från båda håll. Skövde öppnade starkt men efter att Eslöv tuggat i gång visade sig skåningarna starkare och vann till slut med 9–3.

– Sett till att vi hade tre jämnstarka lag har vi gjort en jättebra turnering. Alla lagen gick till slutspel och resultatet får helt klart ses som över förväntan, säger IFK Skövde HK:s tränare Magnus Kirkhoff.

Mål: Skövde: Linus Gustafsson 3

  • Oscar Rickstrand