02 nov 2014 14:02

23 jan 2015 15:53

Webb-TV: "Vicky" näst sist i GP-premiären

Viktoria Helgesson fick en tung start på GP-säsongen. Efter ett på många sätt misslyckat kortprogram på Skate Canada blev hon till slut näst sist efter en bättre insats på söndagen.
– Det är inte ofta jag använder ord som tur och otur men igår måste jag säga att jag hade jäkligt otur, konstaterar hon på sin blogg.

"Vicky" inledde sitt kortprogram på nästintill värsta tänkbara sätt. Efter att ha missat i sitt första hopp knäppte klänningen upp sig i ingången till den andra kombinationen vilket gjorde att även den blev misslyckad. Helgesson fick dock ordning på kläderna men det hjälpte föga – hennes 44,66 poäng räckte inte längre än till tolfte och sista plats.

– Jag har tävlat med den här klänningen tre gånger innan och tränade med den på morgonen innan tävlingen och den har aldrig gått upp tidigare, så att den gör det just vid detta tillfället känns verkligen som oflyt. Jag kände det först i luften i toeloopen, och tänkte bara hur ska jag landa för att inte hela klänningen ska åka ned… Så det var inte helt lätt att få till en bra landning där, skriver Helgesson på sin blogg.

Bättre på söndagen

Skönt då för Tibrotjejen att hennes insats på det fria programmet var klart bättre. Hennes 95,01 poäng var nionde bästa och totalpoängen på 139,67 förde upp "Vicky" på elfte och näst sista placering.

– Idag är jag nöjd att jag ändå kunde hålla ihop mitt program, jag fick med mig många bra grejer, slog säsongsbästa och tog ett stort kliv i rätt riktning. Jag är i bra form, träningarna har varit toppen och programmen blir bättre och bättre, fortsätter "Vicky".

Efter tävlingen i Kanada bär det nu av till Kina för nästa GP-tävling kommande helg.

Här nedan kan du se Viktoria Helgessons fria program. Det korta programmet kan du se här.

"Vicky" inledde sitt kortprogram på nästintill värsta tänkbara sätt. Efter att ha missat i sitt första hopp knäppte klänningen upp sig i ingången till den andra kombinationen vilket gjorde att även den blev misslyckad. Helgesson fick dock ordning på kläderna men det hjälpte föga – hennes 44,66 poäng räckte inte längre än till tolfte och sista plats.

– Jag har tävlat med den här klänningen tre gånger innan och tränade med den på morgonen innan tävlingen och den har aldrig gått upp tidigare, så att den gör det just vid detta tillfället känns verkligen som oflyt. Jag kände det först i luften i toeloopen, och tänkte bara hur ska jag landa för att inte hela klänningen ska åka ned… Så det var inte helt lätt att få till en bra landning där, skriver Helgesson på sin blogg.

Bättre på söndagen

Skönt då för Tibrotjejen att hennes insats på det fria programmet var klart bättre. Hennes 95,01 poäng var nionde bästa och totalpoängen på 139,67 förde upp "Vicky" på elfte och näst sista placering.

– Idag är jag nöjd att jag ändå kunde hålla ihop mitt program, jag fick med mig många bra grejer, slog säsongsbästa och tog ett stort kliv i rätt riktning. Jag är i bra form, träningarna har varit toppen och programmen blir bättre och bättre, fortsätter "Vicky".

Efter tävlingen i Kanada bär det nu av till Kina för nästa GP-tävling kommande helg.

Här nedan kan du se Viktoria Helgessons fria program. Det korta programmet kan du se här.