03 nov 2014 20:23

23 jan 2015 15:53

Sverige fyra efter första dagen

ENDURO: Sixdays

Under måndagen startade den 89:e upplagan av Sixdays i San Juan, Argentina. Det svenska juniorlaget med Jesper Börjesson och Oliver Nelson från Tibro MK ligger preliminärt fyra efter den första dagens sex specialprov.

Allra snabbast i den blågula juniorkvartetten var Oliver Nelson som signerade den totalt 17:e bästa tiden, inräknat de namnkunniga essen i lag-VM:s seniorklass. Olivers TMK-kollega Jesper Börjesson klockades för juniorlagets näst bästa tid, 24:e sammanlagt. Därefter följde Lars Löfgren, FMCK Falun, med 41:a tid och 50:e för AMF Södertäljes Kevin Olsen, som var sist in i laget sedan FMCK Skövdes Albin Elowson tvingats lämna återbud på grund av en båtbensfraktur vid den avslutande deltävlingen i individuella VM.

Enligt preliminära beräkningar leder Australien juniortrophyn, närmast före USA, Chile och Sverige. I seniorernas lag-VM leder inte oväntat de två senaste årens vinnare Frankrike, med fyrfaldige Gotland Grand National-vinnaren Pierre Alexandre Renet som totalsnabbast av tävlingens samtliga 347 förare.

Allra snabbast i den blågula juniorkvartetten var Oliver Nelson som signerade den totalt 17:e bästa tiden, inräknat de namnkunniga essen i lag-VM:s seniorklass. Olivers TMK-kollega Jesper Börjesson klockades för juniorlagets näst bästa tid, 24:e sammanlagt. Därefter följde Lars Löfgren, FMCK Falun, med 41:a tid och 50:e för AMF Södertäljes Kevin Olsen, som var sist in i laget sedan FMCK Skövdes Albin Elowson tvingats lämna återbud på grund av en båtbensfraktur vid den avslutande deltävlingen i individuella VM.

Enligt preliminära beräkningar leder Australien juniortrophyn, närmast före USA, Chile och Sverige. I seniorernas lag-VM leder inte oväntat de två senaste årens vinnare Frankrike, med fyrfaldige Gotland Grand National-vinnaren Pierre Alexandre Renet som totalsnabbast av tävlingens samtliga 347 förare.

  • Anders Hallberg